Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Armstrong på väg mot sjunde raka i Tour de France

Annons
Bara ett svårt fall kan hindra Lance Armstrong från att ta sin sjunde raka seger i Tour de France. På den tuffa 15:e etappen cyklade amerikanen in på en sjunde plats, 5.04 efter vinnaren, men i sammandraget utökade han försprånget till 2.46 ner till nye tvåan Ivan Basso, Italien. Det var också Basso som Armstrong följde i slutet av loppet och som vanligt visade han stor taktisk kyla.
Försprånget ökades även till trean dansken Michael Rasmussen (3.09) och fyran tysken Jan Ullrich (5.58)
Segern gick till stallkamraten och landsmannen George Hincapie i Discovery Team som besegrade spanjoren Oscar Pereiro efter en tuff duell upp mot målet på Saint-Lary-Soulan. Hincapie fortsätter därmed sin fina säsong som bland annat innehåller en andraplats i Paris-Roubaix. Det var också första gången sedan 1999 som en lagkamrat till Armstrong vinner en etapp i Tour de France.
Innan målet på 1 699 meters höjd hade cyklisterna passerat fem tuffa bergstoppar med Col du Portet d'Aspet som den högsta toppen. Det var där som italienaren Fabio Casartelli avled för tio år sedan efter en våldsam krasch.
Den svenska trion Marcus Ljungqvist, Magnus Bäckstedt och Thomas Löfkvist hade en jobbig söndag över de sex topparna. Thomas Löfkvist klarade dom klart bäst och var drygt 36 minuter är vinnaren. Starkt av 21-årige Löfkvist som är bäste svensk i sammandraget med en 70:e plats. Ljungqvist var 44 minuter efter och Bäckstedt tappade 46.37.
Norrmannen Tore Hushovd behåller fortfarande den gröna spurttröjan före Stuart O'Grady, Australien, medan Rasmussen har ett klart grepp om den rödprickiga bergströjan.
På måndagen har touren vilodag.

Mer läsning

Annons