Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Armstrongs första individuella etappseger

På lördagen kom årets första etappseger.
Och på söndagen kommer den sjunde raka totalsegern.
Lance Armstrong visade varför han är Tour de France bäste genom tiderna.

Annons
Medan Michael Rasmussen upplevde en riktig katastrofetapp kunde amerikanen i den gula ledartröjan smygstarta firandet av sin sjunde raka totalseger.
En fantastisk avslutning på karriären, som efter söndagen är över.
I lördagens tempoetapp, 55,5 kilometer runt St Etienne, var Armstrong snabbast av alla och vann 23 sekunder före tysken Jan Ullrich och 1.16 före Alexander Vinokurov, Kazakstan. Det var Armstrong 22:a etappseger totalt i det franska loppet.
Även unge svensken Thomas Lövkvist gjorde ett bra lopp och hade 23:e bästa tid på lördagen och är 61:a totalt.
En som hade det betydligt värre var dansken Michael Rasmussen, som siktade på att behålla sin tredjeplats. Men efter två vurpor och en rad utrustningsproblem är han nu sjua totalt.
Efter det första vurpan i en kurva gick allt fel för dansken. Efter en punktering lyckades inte teamet få fram ett nytt bakdäck så Rasmussen fick byta till en ny cykel. Men den passade inte heller bra och ytterligare byten tvingades fram. Stressad och frånåkt tidsmässigt körde han sedan ner i ett dike innan han slutligen tog sig i mål. Den enda trösten är att han kommer vinna bergspriset i Tour de France.
På söndagen rullar cyklisterna i mål i Paris. Inget talar för att italienaren Ivan Basso ska kunna plocka in de 4.40 han har upp till suveränen Armstrong.

Mer läsning

Annons