Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arvesen fick ge sig på mållinjen

Annons
Svensken Magnus Bäckstedt förlorade den sjunde etappen med en knapp cykellängd mot australiern Robbie McEwen.
Den norske toppcyklisten Kurt Asle Arvesen drabbades av samma öde på den 17:e etappen av årets Tour de France. Arvesen ledde in på upploppet men kunde inte svara italienaren Paolo Savoldelli på de sista metrarna.
 Jag trodde att segern var klar. Det är ofta den som tar initiativet den sista kilometern som vinner. Det gjorde jag i dag och det var bra, men det hade blivit helt annorlunda om mållinjen kommit 50 meter tidigare, sade en mycket besviken Arvesen till norska TV 2.
Svensken Thomas Lövkvist, i Française Des Jeux-stallet, var en av 17 cyklister som kom loss efter drygt 40 kilometer av tourens längsta etapp på 239 kilometer. Avståndet ökade hela tiden ner till klungan som någon mil från mål var hela 23 minuter efter tätgruppen. Under de avslutande milen kom flera attacker men Lövkvist tvingades släppa. Det var i stället fyra cyklister som ryckte ifrån under de sista kilometerna, 1 300 meter från mål attackerade Arvesen och det var bara Savoldelli som orkade följa. Norrmannen ledde med några meter in på upploppet men italienaren kom ikapp och förbi strax före mållinjen. Det var andra etappsegern till en cyklist i Discovery Channel där tourledaren Lance Armstrong ingår, på den 15:e etappen vann amerikanen George Hincapie. Discovery tog också över ledningen i lagtävlingen, 37 sekunder före T-Mobile.
Lövkvist kom på 17:e plats, 4.09 efter Savoldelli. I sammandraget toppar fortfarande Lance Armstrong touren, 2.46 före italienaren Ivan Basso och 3.09 före dansken Michael Rasmussen.

Mer läsning

Annons