Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arvidsson vill bli mästarinna — även i tennis

Det stora affischnamnet är bortrivet.
Kvar är underbarnet från Ryssland och bordtennismästarinnan från Kärleken.
—  Jag hade det på känn, vad skulle Venus i Stockholm att göra, säger Sofia Arvidsson — hon som bär det tunga smeknamnet "Svensk damtennis framtid".

Annons
Vissa smeknamn väger tyngre än andra. Om Sofia Arvidssons skulle gå att väga skulle det vara ett av de tyngre. Den 21-åriga halländskan är svensk damtennis framtid. Det är hon som ska göra det. Till att börja med på Stockholms stadion i en turnering som hade två affischnamn men som fick ett sjukt slut.
Wimbledonmästarinnan Venus Williams tackade för sig innan WTA-turneringen Nordic Light Open ens hade börjat.
 Jag hade det på känn, vad skulle Venus Williams i Stockholm att göra efter Wimbledonsegern och så här nära inpå US Open, frågar sig Sofia Arvidsson.
Svaret försöker hon själv att hitta.
 I och för sig skulle hon ju även hit och göra reklam för sitt klädmärke, men de största världsstjärnorna kan vara opålitliga. Tyvärr väldigt tufft för turneringen, konstaterar hon.

Serena i brottardräkt
I Grand Slam-tennisen har hon under året tagit sig till andra omgången i både Franska mästerskapen och Wimbledon. 118-rankade Sofia Arvidsson från Halmstad vill längre än så. Men hon säger det inte rakt ut.
 Självklart har jag som mål att bli topp-10 i världen. Men det är bättre att inte vara kaxig och fokusera så långt fram. Då är det lätt att man blir väldigt besviken en dag. Det är bättre att ta en dag i taget.
Vad tycker du om den senaste tidens klädmode inom tennisen, tar det för mycket uppmärksamhet från det sportsliga?
 Ja, i Wimbledon pratades det mer om Maria Sjarapovas utseende än om hennes spel. Sedan är det i bland svårt att kringgå det. Som när Serena Williams spelat i olika dräkter, nån har sett ut som en brottardräkt...
Skulle du själv kunna tänka dig att spela i mer utmanande kläder eller ta modelluppdrag?
 Jag tycker det är roligt att shoppa kläder. Skulle jag få mycket pengar och kläderna är de rätta så skulle jag säkert tacka jag. Men att spela i utmanande kläder vet jag inte. När man var liten och spelade mot uppklädda tjejer var det ofta de som inte satte en boll. Det är de minnena jag förknippar med såna kläder...

Spelade i pojklag
Varför blev det tennis för dig, du har även spelat fotboll, pingis och simmat?
 Ja, fotboll spelade jag i ett pojklag i Halmstad som heter Centern, jag var ensam tjej och spelade bland annat med HBK:s Peter Larsson. Det fanns nämligen inget tjejlag i området Kärleken som jag växte upp i. I bordtennis vann jag ett flick-SM som 14-åring. Men i tennisen fick jag resa utomlands och det var en stor anledning.
Nu är du framme i andra omgången av Nordic Light Open, hur långt kan du gå?
 Det vore jättekul att få möta Anastasia Myskina i kvartsfinalen, och på hemmaplan få ta revansch på henne.
I den första omgången gav svenskan tjeckiskan Barbora Strycova stryk i raka set. På torsdagen ställs hon mot jämna motståndaren Alyona Bondarenko från Ukraina.
Seger där och läge för bordtennismästarinnan från Kärleken att våga väga sitt smeknamn.

Mer läsning

Annons