Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åsells Söråker siktar mot ettan

Division II-start i bandyn – med Söråker som ett av favoritlagen i en uppfräschad serie.
– Vi inleder mot IFK Rättvik och det blir en ny intressant bekantskap och värdemätare för oss, säger Patrik Åsell, ny han också i sammanhanget, som huvudtränare för hockeykommunen Timrås bandystolthet.

Annons
Selångerprodukten Åsell är dock inte på helt främmande mark.
För några år sedan gjorde han ett gästspel i Söråker som spelare.
Jag var ju målvakt och har faktiskt tränat litet grand på egen hand också, för just där har vi litet tunt för tillfället och i händelse av skador så står jag i alla fall till hands...
Annars har verksamheten i Söråkers IF stärkts på senare år.
Ungdomsverksamheten blomstrar, om uttrycket tillåts så här i adventstider, och flera tunga nyförvärv gör att också A-lagstruppen ser starkare ut än på många år.
Även träningsmässigt är det fullt okej. Vi började försäsongen i maj, hade ett uppehåll i juli, och framför allt från augusti och framåt har fokuseringen och intensiteten varit mycket bra, så vi ligger helt klart i fas, tycker Patrik Åsell.
"Humpe" (Henrik Nordling) är tillbaka från Selånger och i Anders Ståhl, som kommer från Härnösand, har vi fått en ny lagkapten. Lokalt är det också kul när en Söråkerskille som Joakim Wegar plötsligt bestämmer sig för att sadla om från hockey (Kovland senaste klubbadress) till bandy, fortsätter Patrik Åsell.
Målsättning?
Att ta en av de två första platserna i serien. Ettan går upp i ettan direkt och tvåan får chansen att ta sig vidare via kval. Och föreningens mål är att åter avancera till division I, förklarar tränare Åsell.

Fakta Söråker IF
Nyförvärv: Anders Ståhl, Härnösands AIK, Viktor Stenqvist, Grängesberg, Pontus Ljungberg, Selånger, Jim Norberg, SK Höjden, Göteborg, Fredrik Johansson, Selånger, Henrik Nordling, Selånger, Peter Eriksson, Selånger, Erik Salzberg, Selånger och Joakim Wegar, tidigare ishockeyspelare i Timrås juniorlag och Kovlands A-lag. Dessutom finns fjolårets skyttekung i Selånger, Mikael Oskarsson, registrerad för att vid behov kunna rycka in och förstärka moderklubben.
Förluster: Anders Eriksson, IFK Malmö, Jonas Staaf, Marcus Staaf, Niklas Östberg och Urban Persson, samtliga slutat.
Tränare: Patrik Åsell och Tobias Östholm, båda nya.

Fakta Division II Norrland
Premiäromgången, i dag:
Rättvik Söråker
Härnösand Östersund
LBK Stjärnan Forsbacka
Umeå Grycksbo

Mer läsning

Annons