Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aspers tavla fällde Malmö

Häcken blandade sig i allsvenskans toppstrid genom att slå Malmö med 1—0 på torsdagen. Ett Ullevi fullt av Gothia Cup-ungdomar såg ut att få se en mållös match. Men så gjorde stackars Mattias Asper en målvaktstavla och så var den aftonen förstörd för Malmö.

Annons
Efter en något trevande inledning var det Häcken som tog tag i taktpinnen. Stig Töfting och Dulee Johnson fick ett litet övertag om det centrala mittfältet och fick igång ett bra växelspel med Jonas Henriksson och Dioh Williams i anfallet. Och chanser skapades.
Som i 17:e minuten när Johnson spelade fri David Marek till vänster i straffområdet. Skottet rakt på Mattias Asper i Malmös mål. Åtta minuter senare var Johnson åter i framspelarens roll. Denna gången var det Dioh Willams som kom helt fri, funderade lite över hur han skulle lura Asper vilket gav Peter Abelsson tid att störa honom tillräckligt mycket i skottögonblicket att Asper återigen klarade.
 Vi spelade vår bästa match för året. Vi gjorde rätt saker hela tiden, konstaterade Häckens tränare Stefan Lundin efteråt.
I slutet av halvleken hade Jonas Henriksson ett par bra möjligheter men Asper höll tätt. Malmö var uddlösa framåt och saknaden av skadade Afonso Alves var stor. Kanske framför allt i 25:e minuten när halvlekens enda Malmöchans kom i form av en frispark i bra läge. Olof Persson skruvade den visserligen över muren men också över mål.
Hemmalaget fortsatte offensiven i andra och nästan omgående skapades ett jätteläge när Dioh Williams spelade fri Henriksson. Men Asper, ständigt denna Asper, var följsamt ute och räddade. Efter hand bedarrade Häckens offensiv något och spelet jämnades ut.
Det såg ut att gå mot 00 men så gjorde Asper en riktig målvaktstavla i 84:e minuten. När han skulle rensa undan en misslyckad långboll från Eirik Dybendal slog han den rakt i gapet på Dioh Williams som lobbade in segermålet.
 Dubbelt olyckligt för Mattias Asper som håller oss kvar i matchen med många fina räddningar, sade MFF-tränaren Tom Prahl, som ändå tyckte resultatet speglade matchen.
 Det är bara att gratulera Häcken, de vinner rättvist. Bättre rörelse och bättre passningar.
Även Stefan Lundin var inne på samma spår:
 Vi förtjänade målet även om det kom till på ett underligt sätt.
Malmö riskerar nu att tappa mark till Djurgården i serietoppen medan Häcken blandar sig i och är nu bara en poäng efter Malmö.

Mer läsning

Annons