Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Assyriska skrällde och spräckte Elfsborgs svit

Efter nio matcher utan förlust blev det 1—3 på Borås Arena. Assyriska stod för knallen mot Elfsborg. —  Komma hit och ta tre poäng. Då ska man vara nöjd, säger Hasan Cetinkaya.

Annons
I sin tredje allsvenska match för Assyriska gjorde han sina två första allsvenska mål för klubben. Klart han är nöjd då. Ytterligare glädje känner han för att jumboplatsen nu lämnades över till Sundsvall.
Ändå var det Elfsborg som stod för det allra mesta spelet.
Men Assyriska försvarade sig med den äran och visade också farlighet framåt. Inte minst Cetinkaya som dubblade sin målskörd för året. Två mål var exakt vad han gjorde i Landskrona.

Fria tyglar framåt
 Där hade jag en defensiv mittfältsroll. Det har jag här också men har ändå fria tyglar i offensiven. Jag tycker det passar mig bra.
Det var nära mot Häcken senast. Nu fick Assyriska en match som passade perfekt.
Elfsborg rivstartade och hade en massiv press de första tio minuterna. Utan att få till det i de avgörande ögonblicken.
Skottlägen fanns men riktningen var dålig.
 Vi redde ut början och sen kom de av sig, säger Cetinkaya.
En av kämparna som tränare José Morais hyllade efteråt.
 Jag vill gratulera mina spelare som gjorde en fantastisk match. Bra engagemang och vilja och hög kvalité i passningarna.
Hans tränarkollega, Magnus Haglund i Elfsborg, var inte lika uppåt.
 Vid samtliga mål är vi inte bra i vårt agerande. Det var en dag när saker och ting inte blev som vi tänkt, säger han.
Svagt försvarsarbete bäddade för första målet där Hasan Cetinkaya enkelt tog sig in i straffområdet och avslutade kyligt.

Tabbe av Svensson
Efter det blev Assyriskas försvar ännu lägre och tätare. Men viljan att gå fram vid tillfälle fanns kvar.
Vid andra målet gjorde Elfsborgs målvakt Håkan Svensson en riktig tavla. Han tappade ett inte alltför märkvärdigt skott från Hasan Cetinkaya. Jobbigt för Svensson som övertygat stort i sina två tidigare matcher.
Jobbigt var det också för Anders Svensson, för dagen lagkapten, som strax innan tvingades byta efter att ha fått en smäll på knät. Ett uttänjt ledband var den första diagnosen.
Det är oklart hur länge han blir borta.
Hasse Berggren gav Elfsborg hopp när han slog in en straff efter en knapp timmes spel. Men glädjen över reduceringen blev kort. Tre minuter senare avgjorde Kabba Samura när han uynytjade Elfsborgs tveksamma försvarsspel.
Men Elfsborg fortsatte sin fåfänga kamp ända in i slutet. Ett par skott strax över levererades. En nick i stolpen av inhopparen Joakim Sjöhage var det allra närmaste Elfsborg kom i jakten på änu en reducering.

Mer läsning

Annons