Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Assyriska vill gå ihop med Syrianska

Assyriska är på väg ut ur fotbollsallsvenskan. Men debutsäsongen i högsta serien har gett blodad tand. Nu planerar klubben att bilda ett gemensamt Södertäljelag med ärkerivalen Syrianska. —  Hjälps alla åt, får Södertälje ett lag i högsta serien, säger Assyriskas ordförande Ferit Varli till TT.

Annons
Assyriska planerar att gå ihop med lokalkonkurrenten Syrianska, som för närvarande ligger på tredje plats i division 2 Östra Svealand, skriver Länstidningen Södertälje.
 Det krävs om vi ska konkurrera på allsvensk nivå, säger Assyriskas ordförande Ferit Varli.
 Allsvenskan öppnar möjligheter för mer publicitet och publik, och jag ser stora möjligheter för Södertälje att etablera ett lag i högsta serien. Men då vi behöver en kraftsamling från alla håll i kommunen.
De första stegen för ett gemensamt lag har redan tagits. Snart står en ny fotbollsarena klar i Södertälje. När den invigs i november kommer klubbarna att dela kanslilokaler på arenan.
 Jag kan inte säga om det här blir klart till nästa säsong eller om tio år. Men vi arbetar kontinuerligt med en lösning, säger Varli.
De båda klubbarna, som varit bittra rivaler sedan Syrianska bildades 1977, tre år efter Assyriska, har en stark identifikation i sina namn. Varli medger att den framtida namnfrågan är besvärlig.
 Men alla är positiva. Så det går säkert att lösa.
Samtidigt vill Varli att Assyriska ska associeras med att vara ett Södertälje-lag, mer än bara ett invandrarlag. Kanske kommer det nya laget att heta bara Södertälje, utan invandraranknytning?
 Integrationen är väldigt viktig för klubbarna. Men det skulle säkert locka till sig en bredare publik och flera stora sponsorer i kommunen. Vi arbetar över huvud taget för att få in fler svenskar i klubben. Redan nästa år hoppas vi att vi har svenskar i styrelsen. Det tror jag underlättar på många sätt.

Mer läsning

Annons