Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åttonde raka för Selånger

Stabilt, säkert, kraftfullt.
Åttonde raka segern för Selånger.
– Vi har ett homogent lag nu, säger slitvargen Daniel Edström.

Annons
Toppen mot botten och tipset inför fighten var en säker hemmaseger.
Och visst slog tipset in.
SSK körde helt sonika över gästande Nyborg.
Vi har fortsatt att köra på med fysträningen genom hela hösten, och är ganska tunga i benen nu. Men det känns att vi är riktigt bra tränade, säger Daniel Edström.
Även om det ska erkännas att toppen och botten i bandyettan egentligen inte hör hemma i samma serie, så förtar det inte SSK:s styrka.
Tror inte att vi förlorat en andra halvlek i serien hittills. Det märktes nu också. Sista tjugo minuterna så orkar inte motståndarna stå emot, säger Daniel.
Efter en strulig och ganska chansrik matchöppning tog SSK över helt. När Jens Jonsson nöp dit 3 1, 25 minuter in i första var det i princip slut på matchen.
Noll nerv kvar och SSK defilerade.
Tränaren Kåre Öberg var givetvis nöjd:
Vi spelar klokt. Tycker det är otroligt starkt av grabbarna att behålla ödmjukheten. Vi genomförde matchen klockrent utan att förta oss.
Men nu är det slut på sötebrödsdagarna för Selånger.
På onsdag får de blårröda visa färg i riktigt skarpt läge, när Kalix besöker Gärde. En seriefinal där den verkliga styrkan hos SSK sätts på prov.
Vi har inte känt oss jättespeedade än, men på onsdag ska vi vara tokladdade. De ha några riktigt snabba spelare som vi måste vara vaksamma på. Det gäller att ligga tätt och få stopp på dem innan de fått upp farten, säger Kåre Öberg.
SSK har som bekant siktet inställt på allsvenskan. Och en glimt av den högta serien bjöds publiken på redan i går.
Nyborg hade glömt sina bortatröjor hemma på kammaren och fick glida ut på isen i lånade tröjor SSK:s bortaställ från den senaste allsvenska sejouren.
Ett gott omen, månne?
Selånger Nyborg 8 2 (3 1)
1 0 (14) Olle Sundin, 1 1 (15) Tommy Englund, 2 1 (18) Erik Sundin, 3 1 (26) Jens Jonsson, 4 1 (50) Erik Sundin, 5 1 (73) Martin Linner, 6 1 (78) Johan Koch, 7 1 (82) Erik Sundin, 7 2 (83) Tommy Andersson (straff), 8 2 Johan Koch.
Domare: Team Håkan Brolin, Uppsala.
Publik: 108.

Mer läsning

Annons