Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Även innebandyns damlag slås ihop

Sundsvalls IBF och Wifsta IBK går ihop. Som ett första steg mot en elitseriesatsning på damsidan. – Inom kort är det ju det vi hoppas på, säger Wifstas ordförande Sanna Larsson.

Annons
Timråklubben Wifsta flyttar alltså till Sundsvall och slår sig ihop med Sverigers största tjejinnebandyförening, Sundsvalls IBF.
Nästa säsong spelar klubbens gemensamma representationslag i division I norra under Sundsvalls IBF:s flagg.
Vi känner att vi måste göra nåt på innebandysidan, för vi kommer inte längre med Wifsta. IBF är en enormt etablerad förening, och då känns det naturligt att slå ihop klubbarna, säger Sanna Larsson.
Att Wifsta saknade ungdomsverksamhet med undantag för klubbens F15-lag och att Sundsvall saknar egentligt A-lag, gör förstås saken enklare.
Det känns jättespännande att vi får ett lag på riktigt hög nivå när vi har så mycket bra ungdomar. Nu kan vi bygga ett elitlag på sikt. Det här är första steget mot det, säger IBF:s ordförande Tomas Lindberg.
För tjejinnebandyn i Timrå kan klubbflytten skapa en stor lucka.
Men Sanna Larsson hoppas att Sundsvalls IBF ska kunna skapa flicklag även på den norra sidan kommungränsen.
Det är tråkigt att vi lämnar Timrå, men vi fick se till helheten. Vi hade inte haft möjligheten att ha kvar laget i Timrå många år till. Men IBF har så bra ungdomsverksamhet att vi ändå hoppas kunna fånga upp de tjejer i Timrå som vill spela innebandy, säger hon.
På klubbarnas respektive årsmöten den 18 april ska beslutet klubbas igenom.
Sen byts Wifsta mot Sundsvall.
Timrå Sporthall mot Skönsbergshallen.
Och satsningen mot Elitserien kan börja.

Mer läsning

Annons