Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avslöjade fusk som fällde 25 lagkamrater - nu prisas han

/

En orienterare, en brottare och en simmare tilldelas Västernorrlands Idrottsförbunds utmärkelser "Fair Play Priset" och "Guldfonden".
Orienteraren Magnus Engberg prisas för ha avslöjat sitt eget misstag som fällde hela laget på 25 personer.

Annons

Under fredagskvällen delades Västernorrlands Idrottsförbunds utmärkelser "Fair Play Priset" och "Guldfonden" ut på scenen i hamnen i Sundsvall. Sundsvalls OK:s Magnus Engberg fick Fair Playpriset för sin insats i samband med 25-manna i orientering i höstas.

Motiveringen ser ut så här:

"Han får priset för sitt agerande vid 25-manna i orientering den 11 oktober 2014. Magnus upptäckte att han råkat komma in på ett förbjudet område på en sträcka på sin bana. Misstaget innebar inte någon fördel, tvärtom förlorade han tid genom att springa en längre sträcka än han avsett att springa. När han kom i mål anmälde han till tävlingsledningen att han sprungit i det förbjudna området. Hela laget, 25 personer, blev diskvalificerat. I orienteringen finns sällan några domare eller medtävlare som ser om du gör fel, ansvaret att följa reglerna vilar tungt den enskilde löparen. Magnus agerande är ett gott exempel på Fair Play.

Stipendiet Guldfonden som är på 500 kronor får brottaren Tindra Sjöberg från Sundsvalls Atlet och Idrotts Klubb och simmaren Teo Renlund från Solens IF.

Mer läsning

Annons