Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avslut i tid och otid efterlyses

Annons
Kommer Timrå att kunna göra ett enda mål till i årets elitserie?
Dum fråga. Klart det blir fler mål, är det givna svaret.
Men ni som i likhet med mig tillbringade lördagseftermiddagen i Arenan håller nog ändå med om att frågan är högst relevant efter 03 i mot Färjestad och massor av röd-vita målmissar.
Ja, ni andra, som nöjde er med TV-bilder eller följde matchen mer eller mindre sporadiskt på annat sätt kan ju med fördel ta del av statistiken och övrig information på det här hockeyuppslaget. Då, om inte förr, så klarnar bilden av ett Timrå IK som fortsätter spela hygglig, för att inte säga riktigt bra, ishockey.
Fram till tekningscirklarna och kortsargen. För i området däremellan, framför motståndarkassen, har medelpadingarna tagit för vana att bara markera avslut, passa, eller i bästa fall avlossa skott av typen målvaktsvärmare...
Då hjälper det inte att spelet totalt sett präglas av både vilja, energi, teknik och stor taktiskt skicklighet.
Vi var rätt många som anade vartåt det kunde barka redan innan första nedsläpp. Och nu, efter tre matcher, vågar jag påstå att det inte handlar om tillfälligheter och olycksfall i arbetet, utan en tydlig oförmåga att våga och kunna ta avslut i tid och otid.
För utan naturliga målskyttar i truppen måste man nog skjuta både en, två och tre gånger extra för att puckuslingen ska leta sig in i nätmaskorna bakom motståndarmålvakterna.
I går vann TIK:arna skottstatistiken, men det sköts ändå alldeles för lite mot den unge och trots allt orutinerade Christopher Heino-Lindberg.
Värsta situationen var nog den, när Robert Carlsson får ett släpp framför Lindberg i numerärt överläge, men vad gör karln? Jo, han leker Hasse Bergh och försöker passa ytterligare en gång och så rann den chansen ut i den sand som för ett jagande lag som Timrå ter sig som rena timglasvarianten...
Det står nu också helt klart att värvarbasen Kent Norberg måste intensifiera jakten på en forwardsförstärkning med utpräglat målsinne. En erfaren och erkänt vass sniper.
Niklas Nordgren gjorde nämligen mål igen natten mot i går och tar därmed den sista vakanta platsen i Carolinas NHL-trupp och då finns ingen återvändo, även om "Nubben", "Kenta" & Co tvingas vänta till transferfönstret öppnas på vid gavel igen om några veckor.
Skönt i alla fall att Kent Manderville är på ingång i slutet av kommande vecka. Hans fart, tyngd och aggressivitet behövs alltid!
Jag påtalade redan efter premiären att ineffektiviteten kan komma att spela Rödvitt ett och annat spratt under säsongen, och jag satte också ett stort frågetecken framför målvakterna Oksa och Asplund.
Dessa frågetecken kvarstår.
Jag vill se mer och fler stormatcher av Asplund innan jag ger mig på att i den här spalten räta ut frågetecknet till ett utropsdito...
Tredje raka förslusten för Leksand i går. Det är fler klassiker som har problem så här långt.
Men vad säger man om Frölundas 111 på Södertälje?
Jo, att förhandsfavoriterna är precis så överlägsna som vi anade och fruktade för en vecka sedan.

 

Mer läsning

Annons