Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bäckstedt klev av Tour de France

Magnus Bäckstedt har gjort sitt i årets Tour de France. Svensken, som var tvåa på den sjunde etappen, har fått problem med luftrören och deltog inte på den 16:e etappen mellan Mourenx och Pau.
—  Det var ett svårt beslut men jag hade inget val, hälsan går före allt annat, säger en besviken Magnus Bäckstedt till TT.

Annons
Bäckstedt kände sig hängig redan på lördagens etapp.
 Då hade jag problem med magen och fick verkligen slita för att ta mig i mål. Men det var ändå inget mot i söndags då jag drabbades av halsont och fick problem med luftrören. När 5 kilometer återstod fick jag besked av stallchefen att jag bara hade 16 minuter på mig för att klara tidsgränsen och då kändes det tungt, jag grejade tidsgränsen med 40 sekunder men hade inte orkat 100 meter till, berättar Bäckstedt.
Trots måndagens vilodag kunde Bäckstedt inte ställa upp på tisdagens 16:e etapp. Han låg 141:a i sammandraget, drygt tre timmar bakom ledande Lance Armstrong, när han bröt tävlingen.
 Jag blev bara sämre på vilodagen och efter en undersökning av tävlingsläkaren var det inget att fundera på. Luftrören är helt täta och jag blir andfådd bara av att gå upp för trappan i hotellet.
Hur ser framtiden ut?
 Jag ska försöka bli frisk till en Pro Tour-tävling i Hamburg den 31 juli, sedan blir det tre veckors vila till Spanien Runt och jag hoppa sedan att vara i toppform till VM i Madrid i september. Den banan passar mig bra.
Den 16:e etappen fick äntligen spanjoren Oscar Pereiro vinna en etapp på touren. Pereiro var tvåa bakom amerikanen George Hincapie på den 15:e i söndags men var nu den starkaste i avslutningen där han närmast besegrade landsmannen Xavier Zandio och Eddy Mazzoleni, Italien.
Amerikanen Lance Armstrong toppar fortfarande touren, 2.46 före italienaren Ivan Basso och 3.09 före dansken Michael Rasmussen.

Mer läsning

Annons