Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bäckstedt nära etappseger

Cyklisten Magnus Bäckstedt var bara centimetrar från att vinna fredagens etapp i Tour de France.
Robbie McEwen, Australien, vann till slut med en hjullängd före svensken.
—  Jag ville börja spurten tidigare, men luckan var stängd, säger Bäckstedt.

Annons
Bäckstedt gjorde en strålande etapp på de 228,5 kilometerna från Luneville till tyska Karlsruhe. De sista 1015 kilometerna övertygade han och låg i perfekt position inför spurten men åt spurtkungen Robbie McEwen fanns det inget att göra.
Bäckstedt sökte efter en lucka till höger om australiern, men lyckades inte komma förbi.
 Jag kom in bakom Robbies hjul. Om jag hade kommit i gång med spurten tidigare... Jag hade kanske inte slagit honom, för McEwen är en fantastisk spurtare, men det hade i alla fall passat mig bättre, säger Bäckstedt till Eurosport.
Med en hjullängds marginal fick Bäckstedt nöja sig med andraplatsen, en stor framgång i den franska cykelklassikern. Bäckstedt har som enda svensk tidigare vunnit en etapp i Tour de France, för sju år sedan.
För McEwen innebar spurtsegern hans andra etappvinst på tre dagar. Den australiske stjärnan vann även onsdagens etapp i Montargis och har nu vunnit sju etappsegrar i Tour de France-karriären.
Bakom McEwen och Bäckstedt spurtade österrikaren Bernhard Eisel in som trea. Amerikanen Lance Armstrong, som jagar sin sjunde raka Tour de France-titel, fanns med i huvudklungan strax bakom täten.
På lördagen väntar en tuff utmaning för Armstrong, som fortfarande är i ledning i sammandraget. Den 231,5 kilometer långa sträckan från tyska Pforzheim till franska Gerardmer går över tuff terräng och är den längsta etappen i årets tävling.

Mer läsning

Annons