Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandy en en släktsaga - och släktfejd

/

Bandy i Selånger är rena släktsagan. Eller som i Sjödins fall – rena släktfejden, då kusinerna André och Tobias slåss om en av forwardsplatserna. – Men båda finns med i premiärtruppen, konstaterar 18-årige André nöjt.

Annons
André Sjödin-Granzell är inne på sin tredje säsong i A-lagssammanhang.
Det verkliga genombrottet har dock låtit vänta på sig.
I fjol blev det något enstaka inhopp i ettan, vid sidan av juniorlaget och några matchers gästspel med Söråker i division II.
I år pekar försäsongens insatser på att Glenns pojke är redo för att ta nästa steg.
Snabbheten har han ju, påpekar Tobias, åkstark han också och en ung veteran i SSK.
Min åttonde A-lagssäsong, fortsätter \"Tobbe\", vars pappa lystrar till förnamnet Royne, och det namnet har för alltid en speciellt skimmer i medelpadska bandykretsar efter premiärmålet i SM-finalen mot Boltic 1981.
Skridskoåkningen ligger i blodet.
Men målsinnet, då?
Mitt rekord är från förra året, då jag gjorde 28 på 14 matcher med juniorerna i U17, berättar André.
För min del blev det 36 för tre år sedan. Sedan dess har det gått tyngre. Formen har varit sisådär och i fjol var jag också skadad i en ljumske långa perioder, säger Tobbe.
Den här helgen får vi ett snabbt besked på kapaciteten hos anfallskollegorna André och Tobias Sjödin.
Liksom för hela Selånger Bandy, som begår seriepremiär mot Euro City från Haparanda i dag och fortsätter med match mot Karlsborg från Kalix i morgon.
Vi har haft problem att hitta rätt under försäsongen, men efter tisdagsträningen har det lossnat, säger tränaren Kåre Öberg optimistiskt.
Trots att vi förstärkt med flera spelare som provat på allsvenskt spel får man inte glömma att det är ett ungt lag. Något som syns inte misnt i försvaret, fortsätter Kåre.
Fotnot: I årets SSK-trupp finns förutom kusinerna André Sjödin-Granzell och Tobias Sjödin också bröderna Erik och Olle Sundin, bröderna Johan och Peter Koch, samt hela tre bröder Wiström: målvakterna Markus och Mathias, samt försvarstalangen Martin. Däremot saknas börderna Fredrik (slutat) och Peter (studerar i Piteå) Hansson.

Mer läsning

Annons