Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandy-VM på sju orter

Det blir till att resa om man vill följa Bandy-VM i Stockholm 2006.
VM kommer inte bara spelas på Zinkensdamm, utan även i Eskilstuna, Västerås, Katrineholm, Linköping, Oxelösund och Gustavsberg.

Annons
SverigeFinland avgörs i Eskilstuna, SverigeRyssland i Västerås, en semifinal i Linköping och den andra i Eskilstuna.
Bandy-VM läggs ut på sammanlagt sju orter.
 Dels så är det av publikskäl och dels så är det för att locka ungdomar. Vi kommer att göra någonting med skolorna för att få dit ungdomar och så har vi satsat på orter som traditionellt sett har ett bandyintresse, men där det ligger lite latent i dag, säger Thomas Fransson, Hammarby Bandys klubbdirektör, som köpt rättigheterna till arrangemanget av det svenska bandyförbundet.
B-gruppen kommer att spelas i Gustavsberg och när det gäller Oxelösund är inte allt helt klart än, men det kan bli en lösning inom kort.
Senast bandy-VM arrangerades i Sverige (2004) var mästerskapet utlokaliserat på fem orter och det förekom klagomål på att det saknades en riktig huvudort.
Något som bli än mer påtagligt nästa år anledningen är, åtminstone delvis, ekonomisk.
 Vi har utgått från tre "principer" när vi lagt upp spelschemat och spelplatserna. Vi vill ha ett positivt VM med mycket publik. Det ska vara ett ungdomens VM där vi hoppas få med skolungdomar som publik. Dessutom vill vi försöka väcka gamla bandyorter med ett latent bandyintresse genom att ge dom chansen att se toppbandy. Sedan så är det vår uppfattning att du inte kan få folk att gå åtta dagar i rad på bandy på samma ort.
Hammarby Bandy sägs ha betalat 700 000 kronor för arrangemanget, pengar som de räknar med att kunna räkna hem på publikintäkter och avgifter från de andra arrangerande föreningarna.
 Det är ett sätt att minimera riskerna för oss, att låta andra föreningar arrangera. Den enda risken som finns egentligen är att vi inte ska sälja tillräckligt med biljetter, säger Fransson.
Invigningsdagen, en gruppspelsdag och final/match om tredje pris kommer att spelas på Zinkensdamm.
Biljetterna till bandy-VM, som spelas mellan den 28 januari och 5 februari 2006, släpps redan den 1 juli.

Mer läsning

Annons