Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandyvärldsmästarna utan förbundskapten

Landslagssäsongen tog slut redan i och med VM-guldet i början av februari — men svensk bandy står fortfarande utan förbundskapten.
Succémannen Kenth Hultqvist har ännu inte fått ett erbjudande om att fortsätta.

Annons
Samtidigt som Edsbyn håller på att fira sitt andra raka SM-guld hemma i "bandykyrkan", Edsbyn Arena, smids planerna för vem som ska föra landslaget i framtiden.
Till SM-finalen skulle det vara löst, men bandyförbundets beslut drar ut på tiden.
 Vi har inget att klaga på när det gäller Hultqvist, men det gäller att se på saken långsiktigt. Han har varit med och inlett ett generationsskifte, men nu är det viktigt att vi sätter oss ner med spelarna och tar reda på vad de tycker. De är ganska krävande och det ska bli intressant att se vem de vill ha, säger Arne Anderstedt, ordförande i landslagskommittén.
Enligt vad TT erfar är Sandvikens Anders Jakobsson den hetaste kandidaten att ta över landslaget, även om såväl Anderstedt som förbundsordföranden Seppo Vaihela förnekar att han fått ett erbjudande.
Kenth Hultqvists kontrakt har gått ut och timmen efter VM-guldet var han själv var tveksam till en fortsättning.
 När jag tog över så var det VM i Kazan som var slutmålet, det var då vi skulle vara bäst. Det är annat som lockar också, sade han då.
Arne Anderstedt förklarar hur förbundet tänker:
 Nu har alla lag spelat färdigt. Vi har inte velat göra samma misstag som förr när vi pratade med Thony Lindqvist mitt under säsongen. Vi vill inte sätta griller i huvudet på folk. Vi inser att tiden rinner ifrån oss, alla klubbar vill göra klart med en tränare. Men det blir lättare att prata med Kenth eller vem det nu blir när man vet vad spelarna tycker. Det här måste vara löst under april månad senast, säger Anderstedt.
Enligt VLT ersätts Anders Jakobsson i Sandviken av Brobergs Stefan Åkerlind. Till sin hjälp påstås han få veteranen Pelle Fosshaug, som dock bestämt förnekar uppgifterna.
Kenth Hultqvist är på semester i USA och har ej gått att nå.

Mer läsning

Annons