Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Banrekord och guldregn för Midlandas hundar

/
  • Greyhounden Freppez Frej (i mitten) vann 4Sign Race i Skellefteå.

I helgen kördes tävlingar i hundkapplöpning i Skellefteå och Midlandaklubbens hundar höll sig väl framme.

Annons

Tävlingarna inleddes redan förra onsdagen med fyra semifinaler och i det första loppet, en semifinal för whippets, satte Metropolitan Met Arabella ribban då hon slog till med ett banrekord över sprintdistans. Tvåa och vidare till final kom kullbrodern Met Ariodante.

I semifinalerna för greyhounds hade de tre Midlandahundarna som var anmälda hamnat i samma semifinal, men två av dem gick vidare, Diego som tvåa och HMS Springaren genom en tredjeplats.

I fredagens tävlingar blev det vinst i första loppet genom whippethanen Blingz Arkos och i ett annat whippetlopp blev det dubbelt Midlanda då Blingz Alabaster vann med Metropolitan Met Aida på andraplats. Alabaster blev däremot diskad för oren löpning.

– Även våra greyhounds gjorde bra ifrån sig denna dag för i 4Sign Race blev prispallen fylld med Midlandahundar. Etta blev Freppez Frej, Messi tvåa och Hailey knep en tredjeplats, kommenterar Lena Klöfver, vice ordförande i Midlanda hundkapplöpningsklubb.

På lördagen blev det 5-1 i vinster för Midlanda vs Skellefteå. I Björkis Race vann Daring O´Diamond med Kung Bore på tredjeplats. Finalen i Agria Cup för whippets blev till yttrligare en vinst för banrekorhållaren Met Arabella. När finalen i Marramas Sprint var avgjord kunde Diego hämta en segerrosett, en vinstpokal och ett vinnartäcke. Trea i det loppet blev HMS Springaren. I Crimdon Stake för greyhoundtikar segrade Mega Megu och i Anders Stenbergs Minneslopp blev det vinst för Fay.

Mer läsning

Annons