Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara nära för SDFF

Frispark i stolpen, kanonskott på returen och en straffsituation.
SDFF forcerade — men räckte inte hela vägen fram.
— Tyckte vi var värda en poäng, sade Sundsvallstränaren Micke Helmersson.

Annons
I 75: minuten vände Umeå Södras Josefin Johansson bort Lisa Lantz i straffområdet och dunkade in segerbollen för gästerna.
Efter 12-målet väntade man på en rejäl hemmaoffensiv, men den fick liksom aldrig fäste.
Inte förrän de sista fem minuterna kunde SDFF sätta ordentlig press och hota Umeå-målet.
Bästa chansen till kvittering hade Viktoria Kollin på returen efter att Jennie Erikssons frispark tagit i stolpen. Då hade klockan tickat upp till 92 minuter.
Ett kanonskott från nära håll som Umeåmålvakten mirakulöst lyckades tippa till hörna.
Jag hann inte sikta utan satte bara dit foten, och jag gör ju nästan aldrig mål, sade Viktoria.
Där rök poängchansen. Sundsvall försökte med kom bara nära.
Hemmalaget fick jaga under stora delar av matchen.
Umeå är ett bollsäkert lag som gillar att trilla boll på mitten, och såna lag brukar passa oss bra. I genrepet slog vi dem med 61 borta och matchbilden såg likadan ut som i dag. De hade mest boll men våra chanser var hetare. Jag är mycket besviken, sade tränare Helmersson.
Sägas ska att Umeå Södra hade ett antal vassa lägen förutom målen. Men de hetaste var som sagt Sundsvallstjejernas. Och med lite marginaler på sin sida hade laget kunnat få med sig två straffar när bollen slog upp på Umeåbackens hand strax efter bortalagets 21-mål väntade alla på domarsignalen. Men Anna Nyström valde att inte båsa. Fem minuter kvar uppstod en liknande situation, ingen signal då heller.
I dag hade vi inte marginalerna på vår sida, men så är det i fotboll. Senast mot Bollstanäs gjorde vi tre mål (SDFF-seger 13) utan att skapa lika mycket som i dagens match, menade Helmersson.
SDFF försatte chansen till poäng i inledningen av matchen. Första kvarten var bollen konstant på Umeås planhalva och ett ledningsmål för hemmalaget hängde i luften. Men som så ofta i fotboll kontring och mål i baken. Sedan tog Umeå över intiativet och släppte det egentligen aldrig ifrån sig.
Vi har inte råd att bränna så mycket som vi gjorde om vi ska ta poäng i den här serien, sade Helmersson.
Flest lägen hade Ida Brännström. Även om hon missade en del så lyckades hon överlista Umeåmålvakten vid ett tillfälle. 1-1-målet kom efter dryga halvtimmen.
I nästa runda väntar trögt startande Eskilstuna på bortaplan.
Det är ett bra lag som har underpresterat så här långt. Vi måste klara att hålla bollen i anfall längre än i dag om vi ska kunna ta poäng där nere, spådde Micke Helmersson.

Mer läsning

Annons