Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara oavgjort för Halmstad mot nordirländska halvproffs

Halmstads BK usla form och svensk klubbfotbolls sorgliga internationella facit består. 1—1 (1—0) på Örjans vall mot de nordirländska halvproffsen i Linfield FC i Uefacupkvalet innebär att HBK måste göra mål i returen i Belfast.

Annons
  Det är klart att jag är missnöjd med resultatet, men är vi bara mer rejäla och kraftfulla i vårt agerande tror jag också att vi klarar av det, konstaterade Halmstads luttrade tränare Janne Andersson.
 När vi lät bollen gå, vände spelet snabbt och hade ett bra passningsspel hann Linfield inte med oss, men dessvärre var det för glest mellan dessa tillfällen.
Det är snart två månader och åtta tävlingsmatcher sedan HBK vann senast, hemma mot Häcken 10 den 15 juni. Det var också då som HBK senast tog ledningen i en match.
Men inte ens Andreas Johanssons styrning upp i nättaket på Emil Jensens skott till 10 i den 32:a minuten hjälpte laget till seger inför blott 1 197 personer.
Då hade Linfield varit nära en chockstart när HBK:arna räddade Oran Kearneys nick efter hörna på mållinjen redan efter tre minuter. Och trots stort bollinnehav av Halmstad hade de disciplinerade nordirländarna, vars säsong ännu inte har börjat, väl så vassa chanser som hemmalaget.
  Brittiska lag är av hävd stora fighters med stora hjärtan som kämpar om varje boll som om det var det sista de gör i sitt liv. Därför gäller det att ta kampen och när vi gjorde det klarade vi oss bra, medan det blev farligt när vi tappade duellspelet, analyserade Andersson.
Efter flera bra chanser för HBK, bland annat ett friläge för Emil Jensen och ett tungt skott i början av andra halvlek av Gunnar Heidar Thorvaldsson som Alan Mannus med möda tippade till hörna tog Linfield över.
En helt fri Peter Thompson sköt rakt på hemmamålvakten Conny Johansson varpå den spelskicklige Glenn Ferguson prickade insidan av stolpen på returen. Därför kom 11 i 73:e minuten helt logiskt när Oran Kearney briljant frispelad rullade in bollen.
Halmstad var på slutet ändå närmast segern när Andreas Johansson vid två tillfällen kom fri, men vid det ena sköt han rakt på målvakten för att vid det andra skjuta utanför.
  Vi visste att vi behövde jobba väldigt hårt och ha tur för att kunna resa hem med ett bra resultat. För trots att Halmstad har det tufft i serien är det ingen tvekan om att coachen och laget håller hög klass. Så vi är alla oerhört glada över insatsen här, men vet att det är en lång, lång väg kvar innan vi är vidare, påpekade Linfields manager David Jeffrey.
Det är det i ännu högre grad för Halmstad.

Mer läsning

Annons