Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara seger som gäller mot England

Förutsättningarna är tydliga:
Vinn mot England — eller försvinn från EM.
—  Om vi inte klarar det så är vi heller inte värda någon medalj, säger landslagsveteranen Malin Andersson — en av flera spelare som kan göra sitt sista mästerskap.

Annons
Det är 11-matchen mot Danmark och missräkningen mot Finland, 00, som har försatt Sverige i en trängd situation inför den sista gruppspelsmatchen i EM.
Malin Andersson vet att seger är det enda som gäller.
Precis som många andra nynnar hon på det mantra som gått som en influensa genom den svenska landslagstruppen. "Vi har varit i den här situationen många gånger förr, vi vet att vi kan klara det".
Men Andersson är också ärlig om att allt annat än seger skulle innebär en stor och sammantagen EM-besvikelse.
 Att vinna är det enda som gäller. Om vi inte gör det så får vi acceptera att vi inte har varit bättre. Vinner man ingen av gruppspelsmatcherna så ska man kanske inte gå vidare.
För Anderssons egen del kan mästerskapet i England vara hennes sista i landslagsdräkten. Hon fyllde nyligen 32 och har spelat i blågult sedan 1994.
 Jag har levt med fotbollen så länge att det säkert blir svårt att sluta, men just nu känns det här som min sista turnering, säger Andersson till TT.
I den svenska truppen är Andersson inte ensam. I olika sammanhang har bland annat Kicki Bengtsson, 35, och Jane Törqvist, 30, sagt att deras landslagsframtid är osäker, och Malin Moström, 29, har sagt att hon ska fundera över vad som händer härnäst.s
 Det är svåra beslut att fatta, säger Andersson.
 När man varit med så mycket så kommer det nog att krävas en bearbetningsprocess, att man noga tänker över vad man verkligen vill göra. Själva beslutet fattar jag nog inte förrän året är över. Då får vi se vad som händer.

Mer läsning

Annons