Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Baresso slutar med basket

Annons
Nina Baresso slutar med basket. Den 30-åriga stjärnan säger till Radiosporten att dispyter med Telgetränaren Damir Tolic är en av anledningarna.
Baresso är en av de främsta inom svensk dambasket med meriter från spel i spanska Salamanca, Polisen, Solna Vikings, 08 Stockholm. Hon vann SM-guld med 08 Stockholm 2001, och sedan med Solna 2002 och 2004.
Efter det senaste SM-guldet flyttade Baresso tillbaka till moderklubben i Södertälje, men Telge tog sig aldrig längre än till kvartsfinal i årets slutspel. På tisdagen meddelade klubben att Baresso inte får något förlängt kontrakt. Baresso erkänner att hon själv haft planer på att sluta, men att de planerna blivit mer konkreta under säsongen.
 Jag bestämde mig tidigt för att inte fortsätta om samme coach blev kvar. Att Telge inte vill förlänga med mig är för att de känner att jag inte vill fortsätta, säger Baresso till Radiosporten.
Telge har redan börjat värva nya spelare. På tisdagen gjorde klubben klart med 35-åriga landslagscentern centern Agga Jablonska från 08 Stockholm och man plockar även hem utlandsproffset Camilla Östh.

Mer läsning

Annons