Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Baryard föll — tvingas vila i tre veckor

Malin Baryard tvingas vila i tre veckor efter att ha brutit ringfingret i samband med ett fall.

Annons
Det blev bara en dags tävlande för ridsportstjärnan i Norrköping Horse Show. I den avslutande klassen, första kvalet till söndagens Grand Prix, var olyckan framme när Baryard föll av sin häst Royal Son Z vid det första hindret.
 Hästen gjorde ett jättehögt språng som Malin inte var med på. När hästen landade knyckte den till och Malin landade snett i sadeln och föll av, berättar hennes pappa Pelle Baryard för tidningen Folkbladet.
Fallet såg otäckt ut och Malin Baryard behövde lite tid på sig innan hon ställde sig upp. Royal Son Z skenade okontrollerat på banan en halv minut innan den kunde fångas in.
I fallet gjorde ridsportstjärnan illa ett finger och åkte omgående till sjukhuset för undersökning. Röntgen visade att ena ringfingret är brutet.
 De har lagt benet till rätta och man kommer att sätta in ett stift i fingret och gipsa. Det tar ungefär tre veckor för att fingret ska läka, berättade Pelle Baryard.
Baryard missar resten av Norrköping Horse Show, däremot inga större tävlingar.
 Hon har inga större tävlingar nu framöver vilket var tur.
Hur reagerade hon efter fallet?
 Hon tog det rätt bra. Det var inte ett av hennes värre fall, men det är bara att bita ihop, sade Pelle Baryard.
Baryard blev tidigare i år mamma men bara tre veckor senare var hon tillbaka i sadeln i samband med Göteborg Horse Show. Stora målet i år är EM i Italien senare i sommar.

Mer läsning

Annons