Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Basebollstjärnor förhörs om dopningsmissbruk

Annons
En bok har fört upp dopningsmissbruket inom amerikansk baseboll till ytan. Den förre storspelaren José Canseco erkänner att han själv tagit steroider och han pekar också ut flera av sportens stora stjärnor.
En kommitté ska granska anklagelserna, och storstjärnor som Jason Giambi, Sammy Sosa och Curt Schilling har ålagts att inställa sig till förhör den 17 mars. Utöver Canseco måste också slocknade stjärnor som Rafael Palmeiro, Frank Thomas och Mark McGwire komma till förhöret.
Även basebollbossen Bud Selig och spelarfackets ordförande Donald Fehr kommer att avlägga vittnesmål, de är dock inte ålagda att närvara.
Den amerikanska basebolligan, MLB, har inte gått särskilt hårt åt dopningssyndare genom åren. De som testats positivt för första gången har fått tio dagars avstängning, 30 dagar för den andra gången, 60 dagar för tredje gången och ett år för den fjärde förseelsen.
Enligt internationella dopningsbyrån Wada ska en idrottare som åker fast för dopning stängas av i två år redan vid den första förseelsen.

Mer läsning

Annons