Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Damerna blir Dragons

/
  • Sundsvall Dragons ordförande Anders Öhrn tror att samarbetet mellan klubbarna blir något av en nystart.

Namnet Sundsvall Dragons växer.
Ett nytt samarbetsavtal mellan Dragons och KFUM Sundsvall Basket gör att herrarna, damerna och ungdomslagen nu samlas under ett och samma namn.

Annons

Basketsporten ska stärkas i Sundsvall. Det har varit utgångspunkten i arbetet med att upprätta ett samarbete mellan klubbarna KFUK-KFUM Basketklubb/Sundsvall Dragons och KFUM Sundsvall Basket/dambasket.

Det innebär bland annat att föreningarnas lag nu ska spela under ett och samma namn: Sundsvall Dragons.

– Det blir ett tydliggörande både inom föreningarna och utåt. Vi ser det inte som att vi har sålt bort en del av vårt namn – vi har förstärkt det, säger Anders Öhrn, ordförande i Dragons.

En annan förändring är att alla ungdomslag i Dragons, bortsett från utvecklingslaget Orongo Dragons, flyttas till KFUM Sundsvall.

– De kan fortfarande känna en identitet men ändå få en tydligare frihet. Enligt avtalet tar spelare och ledare ansvar som mentorer för ungdomslagen. Damföreningen kommer märka av de här förändringarna mest i och med att man får in 200 nya medlemmar, säger Öhrn.

Dessutom gör samarbetet att satsningen på ett damlag från Sundsvall i eliten återupptas.

– Med gemensamma krafter hoppas vi nu kunna få i gång en effektiv damsatsning för att så småningom få en elitklubb även på damsidan.

Mer läsning

Annons