Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dragons siktar på landslagsman

/
  • Inom kort hoppas Sundsvall Dragons och coachen Tommie Hansson göra klart med en rutinerad EU-spelare som har meriter från landslaget.

Två spelare ska in i Sundsvall Dragons trupp inför säsongen. En av dessa kan bli en erfaren landslagsspelare.
– Vi tror och hoppas det blir klart nästa vecka, säger coachen Tommie Hansson.

Annons

Säsongsstarten närmar sig för Sundsvall Dragons som vill fylla sin trupp med två bärande spelare. Klubben siktar på att få in en forward och en guard i lagbygget.

Coachen Tommie Hansson säger att man ligger bra till i rekryteringsarbetet och hoppas kunna presentera ett meriterat nyförvärv snart.

– Vi har ett kontrakt ute till en större kille som är en EU-spelare. Han är inte jätteung men en landslagsspelare som är bra och rutinerad. Jag känner till honom väl och har sett honom spela flera gånger. Vi tror och hoppas det blir klart nästa vecka, säger Hansson.

Med EU-spelaren i truppen lär klubben sikta på en amerikansk spelare.

– Får vi honom är det bara att hitta en amerikansk 3-2:a. Det är ändå relativt enkelt då det finns många spelare. Vi är i fas med rekryteringen, säger Hansson.

I mitten av juni höll klubben ett uttagningsläger man kallade Next Generation där unga spelare fick chansen att visa upp sig och kanske erbjudas ett kontrakt.

Oscar Jernberg, Rasmus Frisegård och Emil Davidsson deltog alla på lägret och har skrivit på kontrakt precis som William Skagius och Edvin Jonsson.

Boråskillen Johannes Hidrisah var ytterligare en lägerdeltagare. Han spelar shooting guard och spelade senast med Brahe i Basketettan.

– Först var det inte aktuellt men nu har han visat intresse så eventuellt kan det bli att han skriver på, säger Hansson

Wictor Grenthe har värvats från Nässjö och men dras med en skada. Först misstänkte man en stressfraktur men det visade sig vara problem med benmärgen och Grenthe blir borta i ungefär två månader.

I hans frånvaro lär André Nilsson göra comeback samtidigt som Dragons vill också behålla forwarden Mustapha Dibba.

– Han hade som alternativ att åka utomlands men det verkar inte bli något med det. Jag hoppas att han förlänger med ett år, säger Hansson.

Mer läsning

Annons