Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glädjebeskedet till Dragons

Här är glädjebeskedet till Sundsvall Dragons: klubben har – trots skulder hos Kronofogden på närmare en halv miljon kronor – fått klartecken för en ny säsong i den högsta serien.
– Det var väl väntat, säger Dragons sportchef Tommie Hansson.

Annons

Varje år kommer ett besked om klubbarna i Basketligan får ett nytt godkännande att spela i den högsta ligan av Basketförbundet. Sundsvall Dragons har dragits med ekonomiska bekymmer de senaste åren, men trots att de under fredagen hade en skuld hos Kronofogden på 496 999 kronor så får de fått ett nytt förtroende till nästa säsong.

– Beslutet är klart. Alla klubbarna är godkända för spela nästa säsong, säger Mats Carlsson ordförande i tävlingsutskottet och förbundsutredningen.

Hur har ni resonerat kring Dragons?

– Jag vill inte uttala mig om en specifik förening men generellt kan man säga att vi tittar på skulder hos Kronofogden och vi pratar med klubben om det.

För knappt två veckor sedan skrev ST att Dragons kunde få bekymmer med sin licens i år eftersom de bland annat har en skuld till Mellannorrlands basketdistriktsförbund, så här sa distriktsförbundets Tommy Waltin då:

– Ytterst är det Basketförbundet som bestämmer om de får vara kvar i ligan. Men betalar man inte sina avgifter riskerar man att uteslutas och flyttas ner en division.

– Licenserna och avgifterna skulle ha varit betalda i början av november. Jag skickade in ärendet till Kronofogden i januari, och därefter har det inte hänt så mycket mer.

I går var Sundsvall Dragons skuld till dem nere på 22 088. Men trots att klubben alltså har nästan en halv miljon i skulder totalt kvar – och att de även i fjol hade stora ekonomiska bekymmer och granskades – har inte Tommie Hansson varit orolig.

– Jag har inte tänkt tanken på att inte spela i ligan nästa år. För mig har det inte varit en fråga, säger Hansson.

Mer läsning

Annons