Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så går det för Dragons i tredje semin - följ period för period

Dragons har förlorat de två inledande semifinalerna mot Södertälje på bortaplan. Nu jagar laget revansch på hemmaplan. Vi uppdaterar period för period.

Annons

Första perioden: Poängmässigt en helt jämn första quarter. Resultatavlan visar 17–17 efter tio spelade minuter. I dragons har de första poängen kommit från isländska händer i form av Jakob Siguardson och Hlynur Baeringsson.

Andra perioden: Dragons fick en drömöppning av den andra perioden -  8-0 efter två treor av Siguardarson. Hemmalaget fortsatte med ett starkt försvarsarbete samtidigt som fler treor ramlade in från både Baeringsson och Daniel Eliasson. Lite slarv på slutet gör att Södertälje får knappa in något men det är ändå Dragons som leder i halvtid med 37-26.

Tredje perioden: Södertälje kommer ut taggade i den tredje perioden, men gästerna missar fortfarande alldeles för mycket. Lagen håller jämna steg hela perioden men en viktig sak som avgör till Dragons fördel i den här matchen är att de har börjat plocka trepoängare på allvar. Bara Sigurdarson har gjort fem trepoängare efter de tre första perioderna. Ställning 58–43.

Fjärde perioden: Återigen fick Dragons en bra start. De gick upp till en 73-47-ledning men sedan fick Chris Czerapowicz helt fritt spelrum och satte 14 poäng i streck. Gästerna skakade om Dragons en aning och låg under en period bara under med nio poäng, men det blev tillslut en livsviktig seger för Dragons.

Dragons-Södertälje 81–68  (17–17, 20–9, 21–17, 23–25)

Mer läsning

Annons