Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Solna söker förändring i försvaret

/

Namnkunniga Solna Vikings har fått en knackig start i Basketligan, trots en rad stjärnspelare.

– Det finns ingen anledning till oro, det ser bättre och bättre ut, säger tidigare Dragonscoachen Christer Stjernborg.

Annons

97 mål i baken i premiären mot Uppsala fick väckarklockan att ringa direkt i Stockholmslägret.

– Med tanke på försäsongen då det heller inte fungerade särskilt bra, så kände vi att vi ville göra lite förändringar i försvaret och sedan har det sett bättre ut för oss. Visserligen släppte vi in många mål mot Luleå hemma, men då gjorde vi många framåt också, så då gör det inte så mycket, säger Solnas assisterande tränare Christer Stjernborg.

Solna laguppställning behöver inte skämmas för sig.

Vitamininjektionerna Willy Beck och Johan Westerlund har anslutit från 08 Stockholm.

Landslagsspelaren Lesli Myrthil kan som bekant vinna matcher på egen hand, Krum Doychinov är en bulgarisk landslagsspelare.

Amerikanska Nyförvärvet Avery Jukes gick till slutspel med Butler i amerikanska collegeligan NCAA och hans landsman, Stephen McDowell, presenterade sig ordentligt för hemmapulbiken i mötet mot Luleå.

– Ja, han har väl stuckit ut bland nyförvärven kan man säga, mot Luleå gjorde han 42 poäng. Vi har utan tvekan ett bra lag, det är bara en del bitar som behöver falla på plats, säger Christer Stjernborg.

Ni har ändå tre klara förluster i inledningen av serien?

– Vi har inte spelat bra och när man förlorar är det lätt att tappa tron på det man gör lite grann och då blev det en dubbel negativ effekt, men nus er det bättre ut, säger Stjernborg.

Guldfavoriterna Luleå fick stryk hemma senast och det är väl ett tecken att Solna är något på spåren.

– Det är alltid en process och det kommer ta längre tid än så här innan allt sitter. Att åka upp till Sundsvall är en tuff bortamatch för oss, men givetvis går vi för seger, säger Stjernborg om att återvända till Sporthallen.

Dragons har inte heller nått ända fram i sitt spel så här långt och även Dragons coach Peter Öqvist räknar med en tuff kamp.

– Det har många gubbar som kan göra mycket poäng så vi måste vara skarpa defensivt och fortsätta att utvecklas. Offensivt har samspelet blivit bättre. Vi gjorde 94 poäng på hemmaplan sist och 85 borta mot Borås, det är helt okej, säger han.

– Det klart att vi hade velat vinna mot 08 och mot Borås senast, men spelare som Mattias Göransson och Chris McKnight gör en riktigt bra match och sätter stora skott. Ska man vinna en sån match på beställning måste man vara riktigt bra och där är vi inte än.

Bättre kvalitet matchen igenom är en förändring Öqvist vill se i jämförelse i bortamötet mot Borås.

– Vi hade lite svackor i matchen, vi hade perioder i både offensiven och defensiven som vi måste göra bättre, men vi jobbar ändå på bra och jag tycker att vi är på väg åt rätt håll.

På väg, men långt ifrån framme.

– Vi kommer att göra fler misstag. Det är helt okej att göra misstag så länge vi lär oss av dem. Gör vi om dem och börjar stagnera, då är det en helt annan femma, säger han.

Mer läsning

Annons