Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Summercamp drog rekordmånga

/
  • Att lägga så många bollar i korgen som möjligt var en av många övningar.

Med 87 barn och ungdomar på plats i Sporthallen blev årets Summercamp det största någonsin. På torsdagen avslutades det fyra dagar långa lägret.

Annons

Som vanligt har KFUM Sundsvalls Summercamp pågått parallellt med Sundsvall Dragons projekt Next generation, där spelarna slåss om att ta en plats i ett av Sveriges bästa basketlag.

I Summercamp är deltagarna betydligt yngre – födda mellan -01 och -07 – och har en längre väg att vandra, men de är minst lika entusiastiska.

87 deltagare var mest hittills i lägrets historia vilket får klubben att jubla.

– En fantastisk vecka där vi satte rekord i både antalet spelare och ledare. Det funkade förtvivlat bra, med nöjda barn och inga skador. I år valde vi att lägga mer basket på schemat, och det blev ju succé, säger ledaren Thomas Löf.

Nyligen ändrades organisationen kring ungdomsbasketen vilket innebar att samtliga lag samlades under KFUM Sundsvall men spelar under namnet Dragons. Något som ser ut att ha blivit ett lyft.

– Det känns jättekul med den nya organisationen, och vi har många starka kullar som är på gång, säger Thomas Löf.

Under torsdagens avslutning i Sporthallen delades det även ut priser till de som utmärkt sig lite extra under lägret.

Årets drake blev Gustav Ringh för sin förmåga att kämpa hårt på varje träning, vara en god lagkamrat och vilja att utvecklas. Priset blev Oskar Granats matchlinne.

Mer läsning

Annons