Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppkast

/

Annons

LF Basket–Sundsvall Dragons, Pontushallen, 19.04.

Läget i lagen

Sundsvall: Dragons åkte upp till Luleå i går med tio man i truppen. Den långtidsskadade duon Marcus Johnson och Johan Pierre stannade hemma.

Luleå: Fullt hus i Luleå efter en del skavanker den senaste tiden. Christopher Ryan och Urule Igbavboa klev av med stukade fötter senast, men är redo för spel. Det är också virvelvinden Rudy Mbemba som stått över de senaste matcherna. "Han är tillbaka, men formen är inte hundraprocentig – han spelar, frågan är hur mycket", säger Fredrik Joulamo, assisterande coach i LF.

Så spelar Dragons

(preliminär uppställning)

Första fem: Hlynur Baeringsson, Jakob Sigurdarson, Tom Lidén, Dino Gregory, Pavel Ermolinskij.

Övriga: William Gutenius, Terrence Oglesby, Sean Smith, André Nilsson, Robin Johansson.

Motståndarprofil

14) Keith Ramsey. Jätte som fått otroligt mycket speltid i skadedrabbade LF på slutet. Två av de tre senaste matcherna har den 204 centimeter långe och 98 kilo tunge amerikanen spelat non stop. Stabil skytt från kortdistans och från strafflinjen. Lär utmana Hlynur Baeringsson under korgarna om titeln kvällens returkung. Baeringsson är tvåa i ligans returliga, Ramsey femma.

Citatet

"Det är en tre till sex veckor lång "dag-till-dag"-skada. Det är frustrerande, men det är som det är".

Dragonscoachen Peter Öqvist om det faktum att Marcus Johnson "aldrig" kommer tillbaka i spel.

Notera att ...

... Dragons har rejäl revansch att fordra från hemmamötet mot LF i höstas. Då skojade Luleå och framför allt Rudy Mbemba friskt och vann med solklara 91–68.

... Jakob Sigurdarson utsågs i går för första gången till årets spelare hemma på Island. Huvudkonkurrenter till utmärkelsen var Hlynur Baeringsson och Spanienproffset Jon Stefanson. "Jag får lov att instämma och gratulera honom, det är ett jättefint pris och i konkurrens med en sådan spelare som Jon Stefanson är det otroligt meriterande", säger Peter Öqvist som förutom att coacha Dragons också är Islands baskethövding.

... Kevin Olson som spelat med Orongo och gjort ett par inhopp i Dragons åker hem till USA i dag.

... lagen går på ett kort jullov efter kvällens match. Den 27 är det dags igen – då kommer bottenlaget Örebro på besök till Sundsvall och Sporthallen.

... Dragons åker E4 norrut med tre raka bortaförluster i bagaget. I 08-land har det gått kärvt på slutet; Solna, Södertälje och 08 har blivit för svåra. Går det bättre i Norrbotten?

Mer läsning

Annons