Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppkast: Sundsvall Dragons–Uppsala Basket

Sporthallen, 19.04.

Annons

Läget i lagen

Sundsvall: Calle Arnold långtidsskadad. Johan Jeansson är inte fit for fight efter sin halsfluss och kommer inte till spel.

Uppsala: Richard Blomberg definitivt borta med stukad fot. Oklart om Sebastian Kvistberg och Elias Westerlund som legat sjuka kommer till spel.

Så spelar Dragons

(preliminärt)

Första fem: Mats Levin, Jakob Sigurdarson, John Jonker, Andrew Spagrud, Brandon Barton

Övriga: Michael Kingma, Adam Alexander, André Nilsson, Johan Rönström, Egal Saleman, Johan Pierre.

Motståndarprofiler

5) Howard Frier. Amerikansk guard som hamnat på Uppsalaslätten efter en europaturné med spel i Österrike, Estland, Polen och Finland. 33 år gammal håller han stilen och spela mest i sitt lag. En lagspelare med främsta fokus på defensiven.

7) Andreas Person. Supertalang av årsmodell 1991 som imponerat stort så här långt. Får massor av förtroende och speltid, nästan en halvtimme per match. Pricksäker från såväl strafflinjen som utanför trepoängsstrecket. Kvick figur med 80 kilo fördelade på 199 centimeter.

8) Anton Gaddefors. Tillsammans med Person en stortalang i svensk basket. 20 år gammal utsågs han i höstas till lagkapten i Uppsala. Ett bevis på forwardens storhet. Var på väg till USA och collegespel men blev kvar.

?

Uppsala inledde med fyra raka förluster, följde upp med fyra raka segrar för att sedan förlora senast. Följer laget det mönster blir det ny förlust i kväll. Fast så logiskt kanske basketlivet inte är?

!

Vid samma tid i fjol var Dragons mitt inne i en mörk period med nio raka förluster. Nu är läget ett helt annat – åtta segrar på nio matcher. Imponerande!

Notera att …

… Uppsalas coach Bo Eriksson ser fram emot matchen. "Det är jätteroligt att möta de regerande mästarna. Den stora frågan inför den här säsongen var hur de skulle lyckas med importerna och de har varit fantastiska. Dragons är definitivt ett topp tre-lag", säger han.

… Dragons har åtta segrar så här långt. I snitt har man vunnit med knappt åtta poäng. Jämnast var det mot Jämtland när segermarginalen var två poäng, mest dramatiskt mot Borås när Jakob Sigurdarson satte en trea i allra sista stund.

Övriga matcher

I kväll: Plannja–Borås, Gothia–Södertälje, Örebro–Norrköping.

Tisdag 3 november: Södertälje–Jämtland, Solna–Sundsvall, Norrköping–Uppsala, Örebro–Plannja, 08 Sthlm–Gothia.

Mer läsning

Annons