Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Baskettjejerna siktar ännu högre

Sportslig succé. Ekonomiskt betydligt tyngre. Men till nästa säsong ska Sundsvall Dambasket bli ännu bättre. – Vi ska absolut inte sänka ambitionen, tvärtom, säger sportchefen Peter Johansson.

Annons
Dagen efter förlusten i den avgörande SM-kvartsfinalen fick tjejerna ledigt.
Men för klubben var den en hektisk dag.
Med utvärdering av säsongen och blickar mot nästa.
Vi har gjort en fantastiskt bra säsong, och faktiskt blivit ett attraktivt lag. Häromdagen ringde ett företag till oss och erbjöd sig att sponsra oss. Det är första gången det har hänt, säger sportchefen Peter Johansson.
Samtidigt riskerar han att bli av med stora delar av dagens trupp.
I nuläget är det bara en spelare, lagkaptenen Linda Sundelin, som har kontrakt till nästa säsong. Flera av nyckelspelarna har dessutom aviserat att de hoppas på spel i bättre ligor.
Helst skulle man ju vilja ha kvar varenda en i laget, för det känns att vi har en riktigt bra trupp nu. Men i dagsläget har jag ingen aning om hur det blir, jag har bett alla fundera på hur de vill göra nästa år, säger Johansson.
Trots den sportsliga succén blev det ändå ett tufft år ekonomiskt för Sundsvall DB.
Ett akut lån räddade de sena storförvärven, Vera Janjic och Felicity Willis, men kvarstår gör det faktum att budgeten inte gick ihop, trots att omsättningen sänktes från 1,5 miljon till 900 000 kronor under säsongens gång.
Nej, det är rätt. Vi lyckades inte skrapa ihop de pengarna som vi skulle göra från sponsorer. Men jag tror det ser ljusare ut inför nästa säsong. Jag hoppas att omsättningen kan stiga över miljonen då, säger Johansson.
Spelmässigt hoppas Sundsvall på att kunna bli mer komplett.
Där skulle en längre centertyp kunna bli aktuell.
Ja, vi tog för lite poäng inside, under korgen, den här säsongen. Där kan vi bli bättre, säger Johansson.
I dag början han jobbet med nästa säsong.
I höst vet vi om han lyckades.

Mer läsning

Annons