Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bästa möjliga landslag mot Tjeckien

Ibland är det lätt att vara förbundskapten. \"Henke\", Zlatan och Ljungberg tackar ja till landskampen mot Tjeckien nästa vecka — och truppen tar därmed nästan ut sig självt. —  Det har varit relativt enkelt den här gången, erkänner Lasse Lagerbäck.

Annons
För bara ett par år sedan träningsspelade det svenska fotbollslandslaget mot Egypten, Tunisien, Nordkorea och Qatar.
Nu är det i stället stornationer som Frankrike, Holland och Tjeckien som står för motståndet.
 Det är en enorm fördel att få ett så bra träningsmotånd. Det går nästan inte att värdera, säger Lagerbäck.
Inte nog med att det är bästa möjliga genrep inför höstens avgörande av VM-kvalet, motståndet lär också göra det enklare för Lagerbäck att locka hem storstjärnorna Henrik Larsson, Zlatan Ibrahimovic, och Fredrik Ljungberg för en vanlig träningslandskamp.

Ännu en comeback
För Larsson blir matchen mot Tjeckien dessutom en comeback (vilken i ordningen?) i landslaget.
Knäskadan är läkt och \"Henke\" har spelat flera matcher för sitt Barcelona på försäsongen.
 Det är fantastiskt roligt att Henke är tillbaka. Jag har i och för sig bara sett honom på tv, men det ser absolut inte ut som att han varit borta en längre tid. Han tycker själv att det känns bra, och det är precis som vanligt: När han väl bestämmer sig för att vara med så är allt positivt, säger Lagerbäck, som är mycket nöjd att kunna matcha bästa möjliga lag mot Tjeckien.

Svensson skadad
Bara de skadade Anders Svensson, Michael Svensson, Mikael Nilsson och klubblöse Magnus Hedman saknas, annars kommer alla inklusive de tre storstjärnorna vara på plats.
 I princip är alla tillgängliga. Det känns även oerhört bra att ha de tre toppspelarna i laget. Ljungberg är en av de smartaste fotbollsspelarna på internationell nivå och Zlatan är en världsklasspelare redan nu. Det är kul att få höra om hans försäsong. De kör med dem i Italien och han säger själv att han aldrig varit så bra tränad som nu. Det ska bli kul att se om han kan ta ytterligare ett kliv i år.

Positiv inför hösten
Matchen mot Tjeckien är som sagt en försmak av höstens VM-kval, där framför allt bortamatcherna mot Ungern och Kroatien kan ställa till det för det tänkta svenska VM-avancemanget.
 Man ska inte spekulera men jag kan inte låta bli i det här fallet. Med normala resultat, tre segrar och en oavgjord på våra fyra kvalmatcher, så kan jag inte se hur vi inte ska bli ett av de två lag som går till VM som bästa tvåa. Det ska bli bra att möta Tjeckien. De har en fotbollstradition som påminner om Bulgarien, Ungern och Kroatiens och blir ett bra test för oss.
Än så länge verkar det inte bli någon publikfest, med \"bara\" 12 000 biljetter sålda hittills.
Kan Tjeckien locka Henke, Ljungberg och Zlatan så borde den kunna locka fler åskådare.

Mer läsning

Annons