Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bayern slog ut Arsenal

Det är färdigspelat i Champions League för Arsenal. Seger med 1—0 mot Bayern München hemma på Highbury räckte inte för att avancera till kvartsfinal. Bayern München gick vidare med 3—2 sammanlagt och fick sällskap av PSV Eindhoven och Liverpool.

Annons
Arsenal hade en tuff uppgift hemma på Highbury. Att vända 13 mot Bayern München. Och det gick inte. Thierry Henry gav Arsenal ledningen först i 66:e minuten med ett snyggt vänsterskott ur liten vinkel förbi Oliver Kahn i Bayern Münchens mål.
Närmare kom inte Arsenal och Fredrik Ljungberg, som blev utbytt i 80:e minuten.
Pontus Farnerud satt på bänken i Monaco och hade inte mycket att glädjas åt. Underläget var 10 mot PSV Eindhoven inför matchen och när Jan Vennegoor dundernickade in 10 för holländarna i 27:e minuten blev uppförsbacken för brant för Monaco. Slaget var definitivt förlorat när DaMarcus Beasley gjorde 20 till gästerna i mitten av andra halvlek.
Liverpool hade 31 med sig till mötet med Leverkusen. Och det ar aldrig något snack om saken. Luis Garcia gjorde två mål inom loppet av fem minuter i första halvlek och Milan Baros fyllde på med Liverpools trea i 67:e minuten innan Jacek Krzynowek tröstmålade för Leverkusen i slutminuterna.
I Turin spelade Zlatan Ibrahimovic fram till David Trezeguets 10-mål mot Real Madrid i mitten av andra halvlek. Vid full tid var ställningen fortfarande 10, vilket innebar förlängning.

Mer läsning

Annons