Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beachvolley lockar folk

/

Beachvolley som konkurrent till vanliga volleyboll? Nej, tvärtom. — Vi hoppas att de som börjar spela beach också ska börja spela den klassiska varianten, sa Tina Olofsson, som i går arrangerade och vann Sundsvall Open.

Annons
Badsäsongen har inte riktigt börjat än.
Beachvolleyditon är dock i full gång.
Ute på Tranviken i går var det därför glest med badgäster, men trångt på de beachplaner som Sundsvall Volleybollklubb satt upp.
Sundsvall Open skulle ju avgöras.
Tio damlag och nio herrlag är anmälda och det tycker vi är ganska bra med tanke på att det är studenttider och så, sa Tina Olofsson, som agerade både tävlingsledare och spelare.
Och vinnare.
I par med Ester Wetterlind tog hon hem damklassen.
Jättekul. Det gick precis som vi hade hoppats, sa Olofsson, som inte hade mycket att klaga på.
Vi hade tur med vädret och det var roligt att det kom en hel del lag utifrån. Det var par med från både Västerbotten, Hälsingland och Jämtland.
Sundsvall Volleybollklubb satsar hårt på beachvolleyn den här sommmaren.
Öppna träningar på Sticksjö och ute på Tranviken ska förhoppningsvis locka nya talanger till klubben.
Det kommer fler och fler ungdomar till våra träningar på Sticksjö. Jag hoppas verkligen att vi kan få dem att stanna kvar när inomhussäsongen börjar, sa Olofsson.
För någon risk att beachvolleyn ska konkurrera ut den vanliga volleybollen tror hon inte finns i Sundsvall.
Nej, det ska nog inte vara någon fara. Vi ser beachvolleyn som ett komplement till vanlig volleyboll, inte som någon konkurrent. Beachvolleyn är ju ett perfekt sätt att komma in i sporten, då det är lite enklare att komma igång och man inte behöver ha lika många medspelare, sa Olofsson, som var helt på det klara med vilken variant hon gillar bäst.
Just nu är det full satsning på beachen och det är ju fantastiskt roligt. Men inget slår en riktigt bra volleybollmatch inomhus...
Men snart kanske det kommer att gå att spela beachvolley inomhus också.
Första kontakterna med kommunen är tagna angående etablerandet av en beachvolleyhall.
Vi har börjat prata lite. Det skulle vara ett lyft både för sporten och för stan, sa Lars Skagius, ordförande i Sundsvall Volleybollklubb.
Om vi ska ha ett äventyrsbad, varför inte ha några beachplaner där också?
Anders Rönmark

Mer läsning

Annons