Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Behrn arena får nytt konstgräs

Annons
Efter en lång tvist får Behrn arena nytt konstgräs. Örebro kommun har nått en förlikning med den italienska konstgräsleverantören Mondo, skriver Nerikes Allehanda i sin nätupplaga.
Behrn arena, som tidigare hette Eyravallen, fick konstgräs till fotbollssäsongen 2003. Underlaget uppfyllde de svenska kraven för elitspel, men inte Uefas krav för internationellt spel och har fått utså mycket kritik. Den nya mattan ska nu uppfylla de nya krav som Fifa och Uefa slog fast den 1 mars i år. Behrn arena blir en av de första arenorna i Europa som får den nya typen av konstgräs. I början av september blev den holländska klubben Heracles Almelo den första klubben på europeisk toppnivå som fick sitt konstgräs godkänt enligt den nya manualen, som kallas Fifa 2 Star.
Arbetet med att lägga en ny matta kommer att börja direkt efter att damlaget Kif Örebro har spelat sin sista hemmamatch den 22 oktober.
Vad förlikningen med Mondo kostar Örebro kommun är inte känt.
 Mondo vill inte att den uppgiften offentliggörs. Då behöver vi inte berätta det, säger kommunens fastighetschef Mats Brantsberg till Nerikes Allehanda.

Mer läsning

Annons