Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bekväm seger för Frölunda i andra finalen

Pang, pang. Betalt och kvitterat. Frölunda vann en enkel seger över Färjestad, 5—0 (2—0, 2—0, 1—0), inför hemmapubliken när finalspelet kom till Scandinavium.

Annons
Frölunda satte högsta fart direkt från matchstart och gjorde första målet redan efter 38 sekunder. Det var Daniel Alfredsson som från långt håll pricksköt intill den närmaste stolpen.
 Det var oerhört skönt att vi fick ett tidigt mål. De här två matcherna har visat hur viktigt det första målet är. Det är så små marginaler mellan lagen så det är viktigt att inte komma i underläge, sade Daniel Alfredsson efter matchen.
Frölunda spelade ett betydligt tuffare närkampsspel jämfört med vad man gjorde i den första matchen i Karlstad. Nu vann man nästan varje närkamp.
Färjestad lyckades inte få tag på Frölundas forwards utan fick hela tiden jaga. Frölunda fick press på Färjestad långt nere i anfallszon.
 Vi fick fart under skridskorna och det gjorde att vi skapade flera farliga målchanser, sade Daniel Alfredsson.
Efter en snabb spelvändning fick Samuel Påhlsson en passning från Per-Johan Axelsson och han sköt pucken högt upp i målet. Daniel Alfredsson var också inblandad i målet. Då hade det gått 16.52 av den första perioden.
 Fram till dess tycker jag ändå att vi var bra med i matchen, sade Färjestads tränare Leif Strömberg.
I den andra perioden punkterades matchen när Frölunda gjorde ytterligare två mål genom Daniel Alfredsson och Niklas Andersson. Båda målen kom i numerärt överläge. När Niklas gjorde det fjärde målet hade det bara gått 5.19 av perioden.
 Vi har pratat om att vi måste bli mycket bättre i power play och i kväll lyckades vi, sade Daniel Alfredsson.
Färjestad hade mycket svårt att komma in i matchen och laget var alldeles för stillastående. Man fick heller ingen längd på sina anfall. I försvaret hade backarna stora problem.
I början av matchen var det mycket intensivt spel och många heta känslor. Speciellt i den första perioden var det mycket grinigt och heta känslor. Trafiken till utvisningsbåsen var hög. Matchens dömdes av Sören Persson som fick blixtinkallas eftersom ordinarie domaren Ulf Rådbjer slet av höger hälsena på uppvärmningen.
Efter Niklas Anderssons mål försvann intensiteten och Färjestads spelare tycktes åka och vänta på nästa match i Karlstad.
Henrik Lundqvist i Frölundamålet, som inte hade någon av sina bästa dagar i den första finalen, storspelade inför hemmapubliken. Han lyckades hålla nollan för tredje gången i slutspelet.
I den tredje perioden sjönk tempot ytterligare. Frölundas spelare såg ut att mest vara intresserade av att försvara Henriks Lundqvists nolla.
Färjestads hopp om att kunna komma in i matchen försvann definitivt när Tomi Kallio gjorde 50 efter 10.30 på ett blixtrande snabbt dragskott. Martin Gerber hann inte ens reagera.

Mer läsning

Annons