Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Belfour redo för kvalserien

Kvalserien till elitserien är upphov till mycket nervositet, spekulation, glädje och förtvivlan. Men Leksands målvakt Ed Belfour ger åtminstone utåt skenet av att vara lugn. – Roligaste delen av säsongen, säger han.

Annons
Kvalserien skulle också kunna kallas derbyserien, det ökar intresset för kvalserien ytterligare.
Matcherna mellan Malmö och Rögle är precis lika prestigefyllda som matcherna mellan Leksand och Mora eller Leksand och Brynäs.
 Visst hör man killarna i laget prata lite om matcherna mot Mora. Men det snackas mycket mer utanför ishallen och det är roligt, säger Belfour.
Själv har han erfarenhet av heta derbyt från sin tid i Toronto. Matcherna mot Montreal var speciella.
 Mycket tradition, det går hela vägen tillbaka till de sex originallagen i NHL. Det var inte alls samma rivalitet när jag spelade i Florida och vi mötte Tampa Bay.
Sedan Belfour kom till Leksand har han spelat 20 matcher, hållt nollan sex gånger, släppt in 1,79 mål per match i snitt och har räddningsprocenten 92,12.
 Jag är ganska nöjd så här långt. Jag var lite ovan vid större isyta och spelarna passar lite mer än i NHL men det är naturligt på större rinkar, säger han.
Nu är allt tidigare under säsongen glömt. Kvalserien avgör betyget han kommer att få. Intresset är stort, Leksand sålde slut på sina fem hemmamatcher på fyra timmar. Belfour kommer att ha många granskande ögon på sig.
 Jag trivs bäst när det drar ihop till slutspel och sätter stolthet i att alltid göra mitt bästa. Det blir ett annat och mer intensivt spel i slutspelet och det passar mig bra, säger han.
Att han skulle ha speciellt mycket press på sig själv tycker han inte.
 Den press jag känner kommer från mig själv. Och det är bara positivt, det pressen plockar fram det bästa ur mig, säger Belfour.

Mer läsning

Annons