Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergh väljer bort Bergsåker

/

Robert Bergh är Bergsåkers bäste och störste travtränare.
Men i morgon finns han i Boden – inte på hemmabanan.
– Jag hade bara möjlighet att anmäla en häst, säger "Bergharn".

Annons
Robert Bergh är Bergsåkerstravets största profil.
Och med sina 85 hästar i träning, 129 segrar till stallet och över elva miljoner kronor inkört hittills i år är han också den mest framgångsrike.
Ändå verkar det inte finnas plats för honom på hemmabanan.
I morgon har han en häst till start, Ciel Bleu Pellini som körs av Linda Hedin. Samtidigt kör han själv sex hästar på Boden.
Jag blev alldeles paff när jag såg propositionerna till Bergsåker. Ett lärlingslopp, ett amatörlopp, ett montélopp och tre kallblodslopp samma dag gör att det inte blev så många lopp kvar, säger Bergh.
Han tillägger:
Jag har 70 starthästar i gång och kunde bara anmäla en. Det är klart att det känns konstigt.
Har du förståelse för att Bergsåker gör så här?
Nej, jag kan inte förstå hur man kan skriva ut alla tre specialloppen samma dag. Jag är väldigt positiv till monté, då det ger tjejer en sportslig chans att komma med på allvar.
Men det krävs putsning både när det gäller maxvikt och kring regelverket, för att jag ska satsa ordentligt på det.
Är du orolig för hur loppen skrivs ut på Bergsåker?
Nej, jag är inte orolig för framtiden. Men som det ser ut på torsdag har det gjort en gång tidigare också. Jag påpekade det då och måste göra det igen.
Helst av allt vill jag kunna starta 15 hästar varje tävlingsdag på Bergsåker, men som det ser ut vid vissa tillfällen så är det omöjligt.
Bergsåkers sportchef, Mats Sahlén, svarar på Berghs kritik:
Det är klart att det är tråkigt att Robert inte finns med hos oss på torsdag. Men vi gör propositioner för hela regionen och framförallt för Bergsåker. Ibland passar det honom sämre, precis som för alla andra.
Det är klart att det blir olyckligt när amatörlopp, lärlingslopp och montélopp blir ihopsamlade. Orsaken är att vi ska köra ett visst antal lopp per år och vi vill inte köra dem när det är Dagens Dubbel, och dessutom har vi V75 nästa tävlingsdag.

Mer läsning

Annons