Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergsåker

V75 avgjordes på Östersundstravet.
Det var dock Bergsåker som var banan för dagen — fem av sju lopp vanns av Bergsåkerstränade hästar.
Robert Berghs Tsar d'Inverne tog hem Jämtlands Stora Pris, men gladast för dagen var nog utan tvekan Patrick Wickman...

Annons
Tsar d'Inverne har hela tiden tillhört en av Sveriges bästa hästar, men året har inte börjat bra. Han förlorade i årsdebuten, i Lotterialoppet i Neapel blev han oplacerad efter att ha blivit störd och i Elitloppet blev han sist i försöket.
Erik Adielsson fick chansen i sulkyn eftersom tränaren och delägaren Robert Bergh var avstängd och han gjorde inget misstag.
 En mycket, mycket skön seger. Jag har kört honom en gång tidigare i Finland och då blev vi mycket snöpligt diskade som etta efter att ha kört innanför sargen i sista kurvan. Den förlusten var oerhört tung, han missade därmed finalen i Europaderbyt och jag hade många timmars "psyksnack" i telefon med "Robban" efteråt, sade Adielsson.
 Därför var det extra kul att få chansen igen och förstås oerhört skönt att få vinna. Tsar d'Inverne är en fantastisk häst och en av de absolut bästa jag har kört.

Pappa refererade
Adielsson valde en lugn start och lät storfavoriten Giant Superman göra grovjobbet utvändigt om ledaren.
 Jag hade hört att Eli Sea skulle försvara ledningen i dag och då fanns det ingen anledning att ladda i början. Sedan blev det lite tungt med tredjespår sista 800 men han är stark och vid 200 m var det klart. Det hade blivit ännu enklare om jag hade kunnat köra för fullt på upploppet men den smetiga banan var lite lurig.
Ägaren Peter Forsberg fick loppet direktrefererat av pappa Kent som fanns på plats i Östersund.
 Referatet var lite rörigt men jag förstod i alla fall att han vann. Det var kul att han fick visa att han är en topphäst, sade Peter Forsberg som är tillbaka i Denver igen.
 Jag tränar för fullt och jag hoppas verkligen att NHL kör igång igen i höst. Det är inte helt klart ännu men det ser ljust ut.

Ny segerrad
Järvsöfaks fick sin segerrad bruten för en månad sedan men har nu återupptagit segerstaplandet. Han vann Elitkampen på Solvalla på 1.19,4 för två veckor sedan och hade inga problem med att vinna Sven O Perssons Minne. Det var dessutom "Faksens" femte raka i det klassiska kallblodsloppet.
Jan-Olov Persson och Järvsöfaks fick överta ledningen på första långsidan av stallkamraten Vinning Kos och sedan var den lilla spänningen över. Persson ökade farten runt sista kurvan och stack ifrån med några längder på upploppet.
 Han är 11 år, men han kändes väldigt fräsch och löpglad i dag. Det blev ju lätt och han kommer nog att kunna fortsätta minst ett år till, sade Persson.
Persson har haft några jobbiga dagar efter en dopningsdom, men det stannade vid böter och han ser fram emot många härliga vinster med "Faksen" i framöver.

Sommarens häst
Hot Tub är på väg att bli sommarens häst på V75. Han har gått från klass III till Bronsdivisionen på bara ett par månader och har inga problem i sin nya höga klass.
 Nej, verkligen inte. Han vann väldigt lätt och det verkar som om han kan gå upp i den högsta klassen ganska snart, sade segerkusken Ulf Ohlsson.
Hot Tub fick överta ledningen på första långsidan och sedan var det spel mot ett mål. Segern var den elfte på bara 13 starter och nästa lopp blir V75-final på Rommetravet om tre veckor.
 Hot Tub blir bara bättre och bättre. Så fin som han kändes i dag i provstarten har jag aldrig känt honom tidigare. Det är en topphäst som kan gå väldigt långt, sade Ohlsson, som fick sällskap av fler Bergsåkerskuskar i vinnarcirkeln.
I V75-1 blev det Bergsåkersseger då Lars Wikströms Kipketer Zon travade in som etta.
Och i V75-5 visade Chip Tory fortsatt toppform när han tog tredje raka segern. Linda Hedin tog sats i tredjespår dryga 800 meter från mål och sedan avgjorde sexåringen på styrka.
Gladast på lördagen var dock utan tvekan kusken Patrick Wickman efter segern med Highson i V75-7. Patrick Wickman både tränar och äger sexåringen som gjorde grovjobbet själv och kontrade till sig segern värd 95 000 kronor.
Jag har vunnit V75-lopp 67 gånger framför tv:n, men det här var den första segern på riktigt, sa Bergsåkerstränaren med sprucken röst och glädjetårar.

Mer läsning

Annons