Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergsåker kvar i Norrettan?

Efter att Bengt Sörlin, ordförande i Svenska Badmintonförbundets tävlingssektion, presenterat styrelsen förslaget om att låta Bergsåker få kvar sin plats i Norrettan, ser det för tillfället ljust ut för klubben.
Förslaget har vållat diskussion eftersom Bergsåker hamnade sist i tabellen, tre poäng efter Jokkmokk, som kom näst sist.

Annons
Det var när IFK Umeå anhöll om att få dra tillbaka sitt lag, som den här möjligheten för Bergsåker kom upp, berättar Bengt Sörlin.
Tävlingssektionen har enligt regelboken rätt att avgöra frågor om upp- och nedflyttning med hänvisning till lagens styrka. Umeå försvagas genom att elitseriens Fredrik Bergström och Rasmus Wengberg har valt Bundesliga i Tyskland och Henrik Andersson tar time out.
Då Bergsåker förstärkts med Caroline Eriksson och klubben förhandlar med ett nyförvärv på herrsidan från Indonesien, finns det fog för det här beslutet, anser Bengt Sörlin.
Det hjälper inte att Jokkmokk protesterar för då laget uteblev från det för klubben betydelselösa sista sammandraget i Sundsvall den 23 april, skall det enligt regelboken dels börja om i seriesystemet och dels böta 1000 kronor, det senare en spottstyver jämfört med kostnaden för lagets deltagande.
Tävlingssektionen har ännu inte fått någon förklaring till Jokkmokks wo, varför den lediga platsen tillfaller Bergsåker. Tabelletta blev Helsinge Team, som nu för första gången får en plats i Superettan och då kommer att få möta Skånelagen Aura och Malmö BK, Stockholmslagen Skogås och Spårvägen samt Uppsala BMS.

Mer läsning

Annons