Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergsåker med Micke Hallberg

Annons
Bergsåker med Micke Hallberg

Förra veckan
V5-raden: 5-3-5-9-2
Utdelningen: 5 rätt: 5 688 kronor
Strukna: Avd 2: 5, Avd 3: 1, Avd 5: 11.

Kuskligan (inkl trio)
Ulf Ohlsson (1) 27, Lars Lindberg (1) 20, Robert Bergh (0) 9, Ulf Eriksson (1) 7, Per Linderoth (0) 6, Linda Hedin (1) 6, Jan Norberg (0) 6.

Vem tar täten?
Avd 1. En felfri Zahara Hotnight.
Avd 2. Järvsö Ruben forceras dit tidigt.
Avd 3. Dancealot känns given för den positionen.
Avd 4. Lord Street Banker provar nog en bit från början.
Avd 5. Brian Hebro släpper ogärna ledningen även om Chain Expert lär försöka.

V5-1.
Pia Bella var väl bara så där i comebacken nyligen, Men det var i ett betydligt tuffare sällskap än detta och efter den vässningen samt över mycket passande distans så ska hon vara en segeraspirant här.
Zahara Hotnight har inte heller hon rosat marknaden i vår. Har dock hög grundkapacitet och som spetsfavorit så måste hon beaktas tidigt trots väl dryg distans,
Elles W. Lina var lite blek i torsdags efter två topplopp. Har startat väldigt tätt på sistone och det sätter väl sina spår. Klart giftig om hon hittar motivationen igen.
Ann O´Sang höll farten starkt senast i ett lopp som gick våldsamt fort första varvet. Har bra förutsättningar denna gång och är en självklar platsstridare.

V5-2.
Järvsö Ruben har klarat övergången från unghästloppen till \"vuxen\"-konkurrens bra. Var mycket rejäl i tredje årssegern näst senast då han drog fältet sönder och samman efter tidig ledning. Det lutar åt samma scenario även denna gång men betänk att galoppen ligger nära till hands.
Zolprinsen R.B. gör aldrig ett dåligt lopp och är väl värd att vinna snart. Får säkert draghjälp härifrån och då kan hans tunga långspurt vara avgörande.
Fakse har inte alls fått till det i år efter sin fina fyraårssäsong. Är i all fall så pass grundkapabel att han duger långt här om det stämmer för honom.
Julia Tabac är jämn, travsäker och har intressant utgångsläge. Är inte alls så tokig på en kortspeed vilket det finns förutsättningar för denna gång.

V5-3.
Sirsiri gjorde åter en bra insats förra gången. Fick då inte tag i ledande Västerbo Atlantic från sin mittfältsposition trots ett avslutande 14-varv. Ska hitta ett vettigt slagläge direkt härifrån och har lämpligt motstånd så det ser riktigt lovande ut.
Bridge Queen har fått en lidnersk knäpp och tagit två raka på bra sätt. Kräver nog ett lopp på väntan men med rätt löpning är hon absolut att räkna med.
Dancealot fick snöplig målfototorsk senast efter tidig ledning i P.21-omgivning. Är normalt förbättrad till denna gång och sitter nog i front per omgående så hon kan bli lite hårdtuggad.
Moni Bee avslutade klart bra som fyra efter positionskrångel. Har perfekt läge för smygare nu och kan vara ett skojigt garderingsbud för de hågade.

V5-4.
My Running Pride var lysande senast då han var totalt överlägsen från ledningen i halvtuff omgivning. Blivande klassklättrare och trots iskallt läge ett självklart singelstreck då han har klart vassare fartresurser än de övriga
Chip Tory visade upp en fin kortspeed senast då han fick lucka först 75 kvar men hann dit ändå. Gjorde också flera bra insatser innan det så en topplacering bör vara fullt möjlig.
Lord Street Banker gör rätt för sig varje gång dock utan att glänsa. Har 20 meter till godo på värsta motbuden vilket brukar vara värdefullt.
Mr Stargate har sett bra ut en längre tid men galopperade bort sig senast. Kan få det serverat härifrån och rattas av kusk i flyt.

V5-5.
Eli Sea kommer från tre glimrande insatser i rad och är helt på topp. Ogynnsamma förutsättningar nu med många att runda över sprinterdistans och på vindsnabbt sommarunderlag är det svårt att plocka längder. Vinner väl \"normalt\" men är sårbar härifrån och därmed garderingsvärd.
Brian Hebro vann säkert från spets senast efter att ha aviserat full form en tid. Släpper inte någon förbi sig inledningsvis nu heller och intressant om han får bestämma en bit.
Navarro har även han visat framfötterna en längre tid men utan att få segerdefilera. Stenhårt lirad förra gången, fick då aldrig chansen. Kan få loppet i halsen här om det blir tempo.
Chain Expert fullföljde bra senast efter att ha blivit uppvaktad i ledningen. Duktig trea inom V75 före det och segeraktuell med rätt löpning.

Formligan kuskar (inklusive lunch-V5)
Robert Bergh 5 (1-1-2-1-0)
Lars Lindberg 3 (0-0-0-2-1)
Håkan Skoglund 2 (0-0-0-1-1)
Ulf Eriksson 2 (0-1-0-0-1)
Ulf Ohlsson 2 (1-0-0-0-1)

Formligan stall (inklusive lunch-V5)
Svante Båth 5 (2-1-0-2-0)
Robert Bergh 3 (0-0-1-2-0)
Jan-Olov Persson 2 (0-1-0-0-1)
Thomas Lönn 2 (1-0-1-0-0)

RANKING OCH SYSTEM

V5-1.
11 Pia Bella
4 Zahara Hotnight
6 Elles W.Lina
3 Ann O´Sang
.......................
_____________
12 Fedora
13 Zindy Lover
5 Persos Annie
8 Kiss Me Pilot
9 Chicago Beauty
1 Celer Fancy
7 Cantatrice
10 Isa Cub
2 Fata Morgana

V5-2.
2 Järvsö Ruben
11 Zolprinsen R.B.
4 Fakse
1 Julia Tabac
...........................
3 Ronja Slogum
10 Portello
9 Pirilen
8 Karmine
____________
6 Spilt
7 Pål Fritte
5 Alsen Rigel

V5-3
9 Sirsiri
12 Bridge Queen
6 Dancealot
7 Moni Bee
8 American Pie
..................................
_______________
1 Summernight Breeze
4 Ankarats Lightfoot
13 Stock In Fame
15 Haute Couture
11 Paldiski Palace
2 Lady Sunett
3 Chablon
5 Hara Snowrace
10 La Boreale
14 Reelika Malela

V5-4.

15 My Running Pride
.................................
________________
10 Chip Tory
6 Lord Street Banker
7 Mr Stargate
5 My Pal N.O.
2 Mr Tempest
11 Wise Spee
3 Bosquet
13 Dream Flying
4 Indeed
12 Regi
9 Nordman
8 My Own Dream Lover
1 Clifford Brown
14 Noble Game

V5-5.
14 Eli Sea
....................
1 Brian Hebro
4 Navarro
5 Chain Expert
______________
10 On Air
13 Col McLaine
6 Armbro Wolverine
11 King Of Magic
3 Pimms Us One
7 Joskin
2 Review Ås
8 Mack Force
12 Major Toy
9 Flamenco I.T.

Lilla systemet: 4x4x5x1x1 = 80 rader
Stora systemet: 4x8x5x1x4 = 640 rader

Veckans bank: My Running Pride (V5-4) har utvecklats enormt i år och här lutar det åt ett tidigt avancemang för att sedan behärska tillställningen. Oavsett om det blir ledning eller utvändigt ledaren. Långresan kan vara ett aber men dessa brukar norrbottenshästar vara vana vid.

Veckans chansspik: Inte någon chansning precis men Eli Sea (V5-5) är ett vettigt bankbud för de mindre systemen. Det kan bli hyggligt betalt ändå.

Veckans luring: Julia Tabac (V5-2) står perfekt till och bra i gång för dagen. Då förhandsfavoriterna är galopplystna respektive står illa till kan det bli upplagt för dalastoet.

Veckans rensare: Brian Hebro (V5-5) är inte någon jätteskräll men möter omgångens megastreckmagnet så sållningen blir rejäl. Ser ut att få dirigera en bit här vilket är en stor fördel med tanke på årstid och distans.

Mer läsning

Annons