Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergsåkerssidan, huvudtext

Annons
Bergsåkerstipset

Vem tar täten
Avd 1: Irolona kan öppna snabbt bakom vingen, liksom Exet Of Magic.
Avd 2: Dalino och Storm Prinsen är båda väldigt raska första biten.
Avd 3: Springspårens Elles W.Domingo och Corny Cub får göra upp om fronten.
Avd 4: Eldiz leder första biten, men från tillägg körs säkert Clay framåt direkt.
Avd 5: Elles W.Lina tar ledningen om Jimmy vill.

V5-ranking
V5-1
2 Irolona
5 Persbo Dimo
1 Mon Cavalier
-
7 Exciting Business
9 Medea
3 Lord Leber

8 Aprikos Brand E
11 Carat W.G
10 Ågårds Nisse
4 Exet Of Magic
6 Stonehead's Moritz

V5-2
2 Storm Prinsen
8 Rigello
1 Dalino
3 Vikjaprinsen
6 Spang Rigel
10 Rilex K
-
-
15 Stjärn Jo
9 Almkingen
12 Bestulven
11 Roll Jo
4 John Rigel
7 Barillo
5 Turtindra
14 Grolly
13 Rappfaks

V5-3
5 Sierra Leone D.E
12 Lollys Star L
10 Vision Star
6 Elles W.Domingo
-
11 New Look
9 Elles W.Tin
14 Toroid
3 Bridge Queen
13 Cowboy Brodde

7 Corny Cub
15 Skrott My
4 Harnstas Monspirit
1 Zippy Arvells
8 Dream Flower
2 Ronja Sunshine

V5-4
9 Clay
-
-
12 Buster B.J
5 Horgen Odin
1 Eldiz
11 Lill Busen
2 Elda E
10 Jungnic
7 Spigel
4 Smörbekk Kongen
8 Bodbäcksfinn
3 Pirilen
6 Minstingen

V5-5
9 Giant Green
7 Nuclear Nightmare


10 Mack Moose
2 Staro Teaspoon
5 Scantour S.L
1 Elles W Lina
6 Trotting Delvin
8 Docklands
3 Flying Twister
4 Savann

Lilla systemet: 3 x 6 x 4 x 1 x 2 = 144 rader. Stora Systemet: 6 x 6 x 9 x 1 x 2 = 648 rader.

V5-kommentarer

V5-1

Irolona tog hem Triolopp från spets senast på Bergsåker utan att glänsa, men vann ändå ganska enkelt. Spetsläge igen och rätt klent motstånd innebär att hon kan räcka hela vägen igen bara Persson får bestämma en bit.

Persbo Dimo fick en tuff resa i sin årsdebut och var fullt godkänd trots att det inte blev pengar. Holmsten är försiktigt optimistisk inför den här uppgiften och det vore ett plus om hästen slipper hakar fram.

Mon Cavalier har tagit två raka segrar, men här kan det bli lurigare då han knappast är tillräckligt snabb ut för att kunna hålla upp ledningen. Sedan behövs lite tur för att komma loss.

V5-2

Storm Prinsen kom till Röste strax före jul och behandlades i sina ben i mitten av januari. Har fått mycket träning, men inget snabbjobb inne på banan. Fungerar inte på hakar och Stig Jarle hoppas att det går att tävla barfota fram. Mycket startsnabb och distansgynnad.

Rigello fastnade i andra spår i torsdags på Bergsåker. Måste köras lite på väntan för att fungera fullt ut och med rätt resa har han en bra chans att spurta ner allt.

Dalino är snabb, men ska helst ha lopp på rulle. Trött i utgången av sista kurvan senast på Färjestad sedan han lämnat vinnarhålet dryga halvvarvet från mål. Bättre distans denna gång.

V5-3

Sierra Leone D.E skötte sig senast och visade då vilken hög kapacitet hon har för sin klass. Vann med krafter kvar och klarar hästen femte spåret är det toppchans på andra raka.

Lollys Star L var duktig vid segern från dödens på Bergsåker och är också bra för sin klass. Chans att runda allt om han håller sig i skinnet och inte galopperar.

Vision Star vann från andra par utvändigt i torsdags på Bergsåker och spurtade vasst gången före som tvåa. Behöver dock tur härifrån.

Elles W Domingo är alldeles ny hos Nylander och hästen hade en hel del otur i sin senaste start.

V5-4

Clay fick trava i dödens/andra par utvändigt senast på Solvalla och fick sedan inte riktigt fritt mellan hästar på upploppet. Hade varit segerfarlig med en öppning. Stark och rejäl häst som borde krossa allt denna gång.

Buster B.J fastnade också med krafter kvar senast på Valla i samma lopp som vår tipsetta. Såg löpgladare ut än på länge och är kanske lite på gång igen. Måste dock köras på chans.

Horgen Odin spurtade bra långt ut i banan på Solvalla utan att få pengar. Ett skrällbud.

V5-5

Giant Green drog upp sin långspurt 800 kvar senast på Bergsåker för att sedan bli nedspeedad av Nuclear Nightmare. Ändå mycket bra med tanke på att det var årets första framträdande. Borde ha bra chans till revansch den här gången istället.

Nuclear Nightmare måste få sina ryggar till sista kurvan för att bjuda till. Då är han också väldigt giftig och brukar spurta ner de flesta. Given andra häst på kupongen.

Mack Moose är distansgynnad, men formen däremot svårbedömd.

Staro Teaspoon är stark och var ute i ett ännu hårdare långlopp senast på Romme. Viss chans om han har hittat någon form.

Veckan bank

Clay (V5-4) är stark och kan göra en hel del jobb själv efter vägen. Det visade han även vid senaste besöket på Bergsåker då det blev en enkel vinst. Motstånd och form är plusfaktorer och det här är en bra spik.

Veckans chansspik

Sierra Leone D.E (V5-3) känns det som att det är lite vinna eller försvinna över. Så spår fem är inte det bästa för hennes del. Men kapacitetsmässigt är hon överlägsen i fältet.

Veckans luring

Medea (V5-1) var inte långt efter vinnande Mon Cavalier senast som tvåa på Bergsåker. Fick visserligen en snäll resa då, men har också fin form för dagen. Spår nio bakom bilen och rygg på Irolona borde passa perfekt.

Veckans tokdrag

Spang Rigel (V5-2) vann efter en smygresa och lucka in på upploppet senaste i Östersund. Bra läge här också och kan säkert få ett liknande upplägg. Därmed borde han åtminstone ses som ett skrällbud.

Mer läsning

Annons