Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergsåkerstjejer i dam-SM

Annons
Det blir två Bergsåkerstjejer, Anna-Karin Jonsson och Linda Hedin, som representerar regionen i kommande dam-SM. Anna-Karin Jonsson vann litet överraskande med Airstrike efter ledning hela vägen före Linda Hedins storfavorit Västerbo Montoya.
Västerbo Montoya kom iväg som fyra utvändigt, men förbättrade sig tidigt. Valde dock att krypa ner i rygg på ledaren. In på upploppet backade hon sig runt utvändige Cesar Arriba, men då stack ledaren och det blev för långt fram. Men de två främsta går till dam-SM. Lars Lindberg valde att låta Shella Gold dra i stenhårt tempo i ett treåringslopp för ston, och det var tydligen rätt melodi. Den här gången höll hon nämligen farten strålande och vann överlägset på 17,5.
Favoriten Eli Enterprise fick gå större delen av loppet utan rygg och var stum till slut.
Lars Lindberg vann också med Haake Kvikk som trots ett tufft lopp fram till spets efter ett varv hade kraft att ganska lätt springa ifrån storfavoriten Fakse.
Hot Light med Håkan Skoglund höll med minsta marginal undan för Larissa Ports efter et t lopp i ledning hela vägen, men där han var rejält stum på upploppet.

Mer läsning

Annons