Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergstedt drömmer om USA

/

I helgen jagar han nya SM-poäng. Men Fredrik Bergstedt drömmer om USA. — Jag ska dit och köra, säger motocrossföraren från Stavreviken.

Annons
Bergstedt är sedan några tillbaka etablerad på hög svensk nivå i motocross, vilket bland annat den totala elfteplatsen i fjol visar.
I år började det struligt, för att ha rätat till sig mot slutet.
Jag hade maskinproblem under första halvan av säsongen och i Uddevalla gick cykeln sönder, berättar Bergstedt och fortsätter:
Sedan var jag tvåa i Myggjakten och då vände det.
I senaste SM-deltävlingen i Stenungsund blev det en fin sjätteplats och i dag är det tidskval i Ulricehamn i morgon ska han norpa nya SM-poäng.
Jag bryr mig inte om den totala ställningen, då jag tappade så mycket poäng när jag bröt. Nu ska jag försöka ta mig in kring femteplatsen i Ulricehamn, säger Fredrik.
Slutet på SM-deltävling, ett par andra race i september och Gotland Grand National är det som är kvar på programmet i år.
Sedan är det bara att satsa vidare nästa år. Jag känner att jag har mycket ogjort än och jag älskar fortfarande att köra motocross, säger 29-åringen.
Någonstans i horisonten finns den stora drömmen att köra motocross i USA.
Jag har alltid gillat amerikansk motocross och jag kan det mesta om den. De har så rätt inställning och det är go, go, go hela tiden, säger Bergstedt och får något lyriskt i blicken.
Det är 40 000-50 000 åskådare på tävlingarna och amerikanerna kan det här med att arrangera. De skulle ju kunna få VM i häckklippning att bli enormt häftigt ...
Han vet att det kostar stora summor för att kunna ta sig till USA, men det ska gå.
Det är min stora dröm och innan jag slutar köra motocross ska jag ta mig dit, avslutar Fredrik Bergstedt.

Mer läsning

Annons