Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bernucci nära krasch — men vann etapp

Italienaren Lorenzo Bernucci styrde undan för en krasch med flera toppcyklister kort före mål på den sjätte etappen av Tour de France.
Det gav honom öppet spår till etappsegern.
25-årige Bernucci vann före Alexander Vinokurov, Kazakstan, och Robert Förster, Tyskland.

Annons
I den grupp som gick omkull strax före klungspurten ingick bland andra stjärnorna Tom Boonen, Belgien, och Robbie McEwen, Australien. Upprinnelsen var att fransmannen Christophe Mengin, som hade lett etappen i 160 av de 199 kilometerna från Troyes till Nancy, kolliderade med ett räcke. Cyklisterna just bakom honom hann aldrig veja undan på det regnvåta underlaget utan drogs med i kraschen.
En av dem som undvek högen av cyklar och cyklister var amerikanen Lance Armstrong, som jagar sin sjunde Tour de France-titel. Armstrong fanns med i en större klunga som noterades för samma tid som etapptrean Förster.
Även Magnus Bäckstedt och Thomas Löfkvist ingick i huvudklungan, på 107:e och 120:e plats. Marcus Ljungqvist blev 144:a, nästan fyra minuter efter täten.
I sammandraget leder Lance Armstrong med 55 sekunder till godo på landsmannen George Hincapie. Torsdagens tvåa, Alexander Vinokurov, ligger trea totalt, en minut och två sekunder bakom Armstrong.

Mer läsning

Annons