Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besviken Lindbäck kan lämna Masarna

Missat slutspel var en stor besvikelse för Masarna. Nu finns också risken att Antonio Lindbäck lämnar klubben inför säsong.
—  Jag är besviken på hur lagledningen agerat, säger han.

Annons
För första gången sedan Masarna tog steget upp i högsta serien i speedway 1999 missade klubben i år slutspel. Detta trots att laget på papperet var starkt, med bland annat tre VM-förare i laget; Tony Rickardsson, Leigh Adams och Antonio Lindbäck. Med tanke på det var målsättningen inför säsongen hög.
 Vi tog väl för givet att vi skulle vinna, säger Lindbäck.

Rejäl besvikelse
Så blev det inte. Missat slutspel var en rejäl besvikelse, för alla i klubben. Det håller också klubbens ordförande Åke Johansson med om.
 I slutet av serien var det skador och sjukdomar som stjälpte oss. Säsongen var annars bra, vi var tvärsäkra på att ta oss till slutspelet, säger Johansson.
Lindbäcks kritik mot Masarnas lagledning känner Johansson till sedan tidigare och inom klubben har redan diskussioner inletts inför nästa säsong.
 Jag vill inte föregripa styrelsens arbete men det kommer att bli omorganiseringar. Förhoppningsvis är detta till stora delar klart redan under september, säger Johansson.

Inte gjort sitt jobb
Om organisationen kommer att ha tillgång till Antonio Lindbäck är inte säkert. Han är besviken på lagledningens sätt att arbeta.
 Det är inte bara deras fel att vi inte kom till slutspel, alla förare kan säkert hitta något fel de gjort också, även jag. Men detta är elitserien av idag och inte för tio år sedan, utvecklingen har gått framåt i en rasande takt, säger Lindbäck.
 Vissa gånger har jag varit stolt över att köra i Masarna men det finns också gånger då jag inte varit det. Jag tycker inte att lagledningen gjort sitt jobb, fortsätter han.
Lindbäcks kontrakt med Masarnas går ut efter denna säsong och det är andra klubbar väl medvetna om. Hans underskrift står högt i kurs.
 Jag har pratat med några klubbar och har konkreta anbud. Jag är ung och det kan vara en fördel att byta klubb men det finns också fördelar om jag väljer att stanna kvar. Jag tycker inte att de krav jag ställt till Masarna är orealistiska, säger Lindbäck.
Masarna har förutom Lindbäck redan klart med sina andra toppförare inför nästa säsong, Tony Rickardsson och Leigh Adams hade kontrakt och Fredrik Lindgren har i dagarna skrivit på för ytterligare en säsong.

Mer läsning

Annons