Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Bjärred" Andersson borta från MFF minst sju månader

Fotbollsspelaren Patrik \"Bjärred\" Andersson kan ha gjort sin sista match på elitnivå. Efter onsdagens skada väntar minst ett halvårs rehabilitering. —  Jag kan inte garantera att han kommer tillbaka till fotboll igen på elitnivå, säger Pär Herbertsson, överläkare vid ortopedkliniken på Universitetssjukhuset Mas i Malmö, till TT.

Annons
I onsdagens Champions League-kval mot schweiziska Thun landade Andersson fel i en nickduell och fick föras ut på bår. Årets säsong i Malmö FF var planerad att bli den sista för Andersson.
Herbertsson var den som på torsdagen undersökte och opererade Patrik Andersson.
Vid operationen konstaterades det att både främre korsbandet och sidoledbandet på insidan av knät hade gått av. Dessutom hade menisken lossnat. Denna och sidoledbandet syddes fast.
Operationen gick bra och Patrik Andersson fick under dagen lämna sjukhuset.
 Jag hade velat att han skulle stanna kvar till på fredag men han kände sig förvånansvärt pigg och ville åka hem, säger Pär Herbertsson.
Om sexåtta veckor kan det bli aktuellt att operera korsbandet. Därefter väntar en rehabiliteringsperiod på omkring sex månader.
Den snart 34-årige mittbacken, med 96 A-landskamper och stora framgångar i klubbar som Bayern München och FC Barcelona bakom sig, kom tillbaka till sin forna klubb Malmö FF inför säsongen 2004 och ledde då sitt lag till SM-guld.

Mer läsning

Annons