Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björkman och Johansson utslagna

Andra omgången i US Open.
Sedan tog det tvärstopp för såväl Jonas Björkman som Thomas Johansson.

Annons
Först försvann Björkman ut ur turneringen via förlust mot Michail Juznyj, Ryssland, 46, 36, 36. Och kort efter att Björkman klev av banan fick han sällskap av Thomas Johansson som lämnade turneringen efter förlust mot Sebastien Grosjean, Frankrike, 36, 26, 64, 26.
De båda svenskarna kom till US Open med olika förutsättningar, de lämnade också turneringen på olika sätt.
Björkman fick ta vägen in via kval till US Open och med högst blandade resultat i singel de senaste månaderna. Thomas Johansson kom till turneringen som Wimbledon-semifinalist och med stora förväntningar på sig.

Johansson svarslös
Men medan Jonas Björkman visste exakt vad som gick fel på torsdagen så var Thomas Johansson desto mer svarslös.
 Han (Juznyj) kunde spela väldigt avslappnat och jag fick inte hål på honom utan han kunde blåsa från baslinjen. På något sätt var jag också trött mentalt, det var inte den vanliga kämpen Jonas Björkman i dag.
 Jag har ingen förklaring till hur jag kunde spela så jävla dåligt. Allt har känts bra på träning och jag gjorde en bra match i första omgången. Tennis är en jäkla konstig sport, det kan gå hur bra som helst och sedan gör man en sådan här plattmatch, sade Johansson.
Sebastien Grosjean har varit rankad bland de topp-5 i världen en världsspelare men det var ändå svensken som bar favoritskapet, dock utan att kunna förvalta det.
Ett litet hopp gavs när svensken tog tredje set men omedelbart i fjärde set tappade Johansson sitt servegame. Och den uppförsbacke som han upplevde under matchen blev då ännu brantare.
 Vi har mötts så många gånger, jag har tidigare haft problem med hans andraserve. Vi spelar fyra set och jag bryter honom bara en enda gång. Det får bara inte hända.

Dyster repris
För Björkman blev det samtidigt repris på förlusten mot ryssen i Wimbledon. Då vann Juznyj i tredje omgången, men om Björkman då pressade honom rejält så var det annorlunda den här gången.
 Den matchen kändes som att den var min och jag tog bara inte vara på mina chanser. I dag var han på en helt annan nivå.
För Björkman och Johansson är inte US Open helt över, båda två är kvar i dubbeln där Björkman tillsammans med vitryssen Max Mirnyj är förstaseedade.
Efter US Open väntar sedan Davis Cup där Sverige möter Indien på bortaplan i kval för att stanna kvar i elitdivisionen. I oktober väntar sedan Stockholm Open där Johansson är regerande mästare. Jonas Björkmans ranking är egentligen för låg för att få en direktplats in i turneringen men han slipper kvala.
 Jag har blivit lovad ett wild card till turneringen, berättar Björkman för TT.

Mer läsning

Annons